Molitva u potrebi: Konkretne molitve u svakoj potrebi

Svaka ova molitva u potrebi može vam biti od koristi. Za razne životne situacije donosimo konkretne molitve koje vas potiču na osobni razgovor s Bogom.

Što radite kada u teškim trenucima nema jasnog rješenja? Često smo u iskušenju pokušati nešto, bilo što. Ali najmudriji je potez povući se i moliti. 

Molitva počinje kada svoje misli otklonimo od situacije u kojoj se nalazimo i predamo ju Gospodinu. Nama je zapravo potrebna njegova perspektiva o poteškoći s kojom se susrećemo.

Tada ga možemo zatražiti da učini ono što je namjeravao u teškoj situaciji, što god da je taj krajnji cilj. Kada molimo molitve koje su u skladu s Božjom voljom, možemo biti sigurni da će nam dati ono što smo tražili (1. Ivan 5, 14-15).

Molitva u potrebi

Kada je vaša nevolja prevelika za podnijeti, izgovaranje bilo koje od ovih molitvi odvest će vas na put do rješenja. Ove molitve su primjeri koji vas potiču na vlastiti osobni razgovor s Bogom.

Molitva u potrebi za Božjom pomoći

Dragi Bože, Ti si moje utočište i moja snaga. Ti si moja uvijek prisutna pomoć u nevoljama. Kada se čini da se svijet ruši oko mene i da me oluje mog života žele uništiti, ne dopuštaš da propadnem. Kada sam slab, vjerujem da si moja snaga. Kada sam ranjiv, moje si utočište. Podsjeti me, Gospodine, da si uvijek sa mnom i da me nikada nećeš napustiti.

Molim Te okreni uho na moje vapaje za pomoć. Dok Te tražim, oslobodi me svih mojih strahova. Kada se osjećam kao da je sve izvan kontrole, podsjeti me da Ti imaš kontrolu nad svime. Učini da sve stvari rade zajedno za moje dobro, čak i kada ne razumijem kako je to moguće. Uvećaj moju vjeru u Tebe. Po Isusu Kristu, amen.

Molitva u potrebi za zaštitom

Nebeski Oče, danas dolazim k Tebi tražiti zaštitu od zloga. Napadnuti smo iz trenutka u trenutak slikama na televiziji, internetu, knjigama i novinama koje nas čine ranjivima na grijeh i nevolje svake vrste. Okruži me svojom božanskom zaštitom.

Ti si moje skrovište i pod Tvojim krilima uvijek mogu pronaći utočište. Čuvaj me od nevolje gdje god da idem, i drži zlo daleko od mene. Bez obzira gdje se nalazim, gledat ću na Tebe kao na svog Zaštitnika, Onoga koji se za mene bori svaki dan. Tvoja ljubav i vjernost, zajedno s Tvojom dobrotom i milosrđem, okružuju me svakodnevno, tako da se neću bojati svega što bi mi moglo doći na put. Uzdam se u Tebe, Bože, i zahvaljujem Ti se na svemu. U Isusovo ime, amen!

Molitva u potrebi za zaštitom

Molitva u potrebi za ozdravljenjem

Bože, tako dobro me poznaješ. Stvorio si me. Znaš broj vlasi na mojoj glavi, pa čak i misli začete u mom srcu prije nego što sam ih ikada izgovorio. Rekao si da dođemo k Tebi svi koji smo umorni života. Ti si Bog koji liječi i imaš posljednju riječ o mojoj sudbini, broju godina koje ću živjeti na zemlji.

Dolazim Ti danas kao Tvoje dijete u potrebi za božanskim ozdravljenjem. Toliko toga ne razumijem u životu. Ali znam da me jednim dodirom, jednom riječju možeš učiniti cjelovitim. Molim Te, oprosti moje grijehe, očisti me od moje nepravde i započni svoje ozdravljenje iznutra prema van.

Ne znam uvijek što je Tvoja volja u teškim situacijama i zato očajnički tražim Tvoju naklonost. Ne nudim Ti nikakva obećanja, nikakve pogodbe, nikakve dogovore koje bih zamijenio za Tvoje blagoslove. Ti znaš sve moje darove i talente, sve moje mane i slabosti i vjerujem da me možeš i dalje koristiti za svoje Kraljevstvo. Ako koristiš liječnike za liječenje, daruj im mudrosti i znanja da znaju što im je činiti. Što god da se dogodi, vjerujem da je to Tvoja volja. Pomozi da sve strpljivo podnosim i ustrajem u služenju Tebi. Amen!

Molitva u potrebi za ozdravljenjem

Molitva u potrebi za mirom

Oče nebeski, danas dolazim pred Tebe i molim da me obasjaš svojim licem i dopustiš mi da iskusim Tvoj mir. Neka moje oči budu uprte u Tvoju milost i moć, a ne u situacije oko mene. Pred Tebe stavljam sve ljude, situacije, brige i probleme i molim da ispuniš moje biće Tvojim mirom. Daj mi snage nastavim ustrajati na Tvome putu i vjerovati da ćeš se pobrinuti za sve. U moćno Isusovo ime molim, amen!

PROČITAJTE JOŠ: