Molitva u patnji: Kako moliti kada patite?

U patnji nam je potrebna molitva. Jeste li sad u teškoj situaciji? Jeste li iscrpljeni od svega? Ako trenutno ne znate što i kako moliti, donosimo vam molitvu u patnji.

Živjeti u ovom slomljenom svijetu izuzetno je teško. Ponekad se zareda oluja za olujom i ne vidimo izlaz iz svoje nevolje. Evo u čemu je stvar: Bog nikada nije obećao da neće biti patnje. Zapravo, Isus nam u Ivanu 16, 33 kaže:

“U svijetu ćete imati nevolju; ali ne bojte se, jer ja nadvladah svijet.”

U patnji nam je posebno potrebna molitva

S obzirom da živite u palom svijetu, nema apsolutno nikakvog zaobilaženja teških situacija. Kad-tad će doći. Utješno je znati da usred vaših izazova Bog vas oblikuje i usavršava u osobu kakvom želi da budete. Baš poput lončara, Bog s ljubavlju i strpljivo oblikuje svoje stvorenje u posebno remek-djelo. Iz vas uklanja svaku nečistoću i nesavršenost da se posuda ne raspadne kada se u nju stavi voda.

Dok ste gnječeni, oblikovani i izloženi vatri koja je bolna za podnijeti, Bog vas oblikuje u osobu koju će upotrijebiti za svoj plan. Iako možda ne razumijete, na vama je da prihvatite svoju patnju onakvom kakva uistinu jest.

U patnji nam je posebno potrebna molitva

Kako moliti u patnji?

Bog vas nije stvorio da sami prođete kroz ovu bol. On je s vama. Vaši izazovi su nešto s čime će se On uvijek nositi s vama. Zato Mu u svojim molitvama zahvalite što vas nikada nije napustio, što je uvijek kraj vas.

Iako je vaša patnja traje i čini se da joj nikad neće doći kraj, to je samo mrlja u vremenu. Vrlo mali dio većeg Božjeg plana. I zato vam govori da se ne brinete. On ima vrlo važan razlog da dopusti ovu patnju u vašem životu. Sada kada znate zašto Bog dopušta vašu patnju, možete Mu lakše otići i zamoliti ga da vam otvori srce onome što vas pokušava naučiti.

Zamolite Ga da promijeni vašu perspektivu. Ako ste u ovom trenutku još uvijek ljuti, zbunjeni ili zabrinuti, ne pokušavajte to sakriti od Njega. Recite to Bogu! Zamolite Ga da vam promijeni srce kako biste bili spremni strpljivo čekati na Njegove blagoslove i vodstvo.

Molitva u patnji

Razumijem da ste ponekad toliko zaglavljeni u svojoj situaciji i toliko vam je teško da ne znate što reći. U nastavku je molitva koji će vam pomoći kada toliko patite da ne možete pronaći riječi.

Nebeski Oče, ne razumijem zašto moja patnja traje toliko dugo, ali znam i vjerujem da imaš mnogo veći plan. Ne moram znati ili razumjeti veliku sliku, samo mi je potreban sljedeći korak u Tvom savršenom planu. Molim da me vodiš u svakom danu, jer bez Tvoga Duha ne mogu nositi sve terete.

Bit ću iskren i priznati da sam slomljen, umoran i ne mogu se sam boriti. Molim za Tvoju milost: da me nosiš kada ne mogu učiniti korak dalje. Molim za odmor u Tvojim rukama. 

Bože, hvala što me nikada nisi prepustio samo trpljenju. Hvala što si se ranije pobrinuo za ono s čime se nisam mogao nositi i što si riješio moje teške situacije. Učiniti to opet! Otvori moje srce onome što želiš da naučim i pomozi mi da strpljivo podnesem ovu patnju, kako bih Te mogao proslaviti.

Molitva u patnji

Znam da me trenutno poučavaš. Znam da me oblikuješ u osobu za koju si me stvorio. Tražim da kroz ovu patnju to podnesem poput Isusa. Želim dopustiti da Tvoje svjetlo zasja u ovoj patnji kako bi te drugi vidjeli. Neka se u meni istope sve nesavršenosti i sve loše što priječi da Te proslavljam svojim životom. Želim biti Tvoj vjerni sluga i radujem se danu kada ću u Tvome kraljevstvu živjeti bez nevolja, briga i boli. Amen!

PROČITAJ JOŠ:

NAJNOVIJE!