Molitva za nadnaravnu zaštitu

Osjećate li se danas ranjivo? Tražite li vrstu utočišta koje se spominje u Psalmu 91? Otrčite prema Očevoj utvrdi s ovim riječima na svojim usnama i u svome srcu znajući da će Bog stražariti nad svakim područjem života koje Mu predamo. Hoćete li sada moliti sa mnom za Njegovu nadnaravnu zaštitu?

Gospodine Isuse,

svijet se jako brzo mijenja. Svakoga dana mediji puštaju priče o onima koji zanemaruju zakone, smišljaju zlo i uništavaju i ljude i vlasništvo.

Zbog onoga što se događa strah se ponekad podigne u mome srcu; strah za mene, za one koje volim i ljude općenito. Ipak, znam da si Ti u kontroli.

VIDI OVO: Molitva zaštite: 5 molitvi za zaštitu tijekom oluja života

Danas Te molim za nadnaravnu zaštitu, za sebe i globalno. Molim Te postavi anđele oko moga doma i obitelji kako bi ih čuvali od opasnosti.

Odvedi nas dalje od iskušenja i pomozi nam da možemo pobjeći od upitnih aktivnosti ili štetnih utjecaja. Kada smo slabi pomozi nam da se ugledamo na Tebe i da se čvrsto držimo za istinu da nas Ti voliš i da želiš najbolje za nas.

Pobjeći ću k Tebi, Gospodine, svaki puta kada osjetim strah. Znam da će me Tvoja ruka zaštititi i odvesti me u Tvoj zaklon Svemoćni Gospodine gdje se mogu odmoriti i biti na sigurnom. Znam da se loše stvari mogu dogoditi svakome od nas, ali Ti si uvijek tu da sve izvedeš na dobro.

Obećao si mi da nitko ne može nauditi mojoj duši/duhu; najintimnijim dijelovima mene koje si odredio za vječnost. Zato što pripadam Tebi, Ti ćeš me voditi do sigurnog puta, sve do mog vječnog doma.

No dok živim u svom privremenom domu na zemlji molim ne samo zaštitu mog srca već i mog uma od suludih misli i djela. Otkrij laži koje pokušavaju izokrenuti istinu.

Daj mi utjehu Gospodine i mudrost za dobra, teška i ona između razdoblja. Neka nikada ne odem iz doma bez Tvoje zaštite i bez duhovnog oklopa kojeg si mi dao.

Stavljam svoje povjerenje danas u Tebe Gospodine. Poput generala velike vojske Ti si u kontroli i Ti ćeš učiniti sve kako bi osigurao sigurnost onih koji su pod Tvojom zaštitom. Vjerujem da želiš dobro, a ne zlo za moj život.

Molim Te da zamijeniš strah sa sigurnim pouzdanjem da si tu uvijek sa mnom i da me čuvaš od zla. Drugi mogu nauditi mome tijelu Gospodine, ali oni nikada ne mogu uništiti moju dušu. S tobom sam siguran/sigurna Isuse.

U Isusovo dragocjeno ime, amen.

Autorica: Rebecca Barlow Jordan; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com