Molitva zaštite: 5 molitvi za zaštitu tijekom oluja života

Molitva zaštite je najbolji lijek kada se osjećamo nesigurno i tjeskobno. U ovom članku donosimo najbolje molitve zaštite koje možete moliti za sebe i za druge.

Naš je svijet ispunjen događajima i situacijama koje mogu dovesti do velike tjeskobe i straha. Lako je početi živjeti u strahu. No to nije Božji način. On nam je po Svojoj Riječi obećao da je vjeran i da će nas zaštititi. Bog želi da od sebe maknemo svaki strah i da živimo u potpunosti (Ivan 10,10).

Sjetite se ovog obećanja:

„Ali vjeran je Gospodin koji će nas učvrstiti i sačuvati od Zloga“ (2. Solunjanima 3,3).

Kada vas preplavi briga, upotrijebite ove molitve za zaštitu kako biste se sjetili Boga i Njegovih obećanja.

Molitva zaštite

Oče, danas Ti ponizno prilazim i molim Te za zaštitu od zla. Gospodine, svakog nas trenutka napadaju razne slike s televizije, interneta, iz knjiga i novina te smo ostavljeni ranjivi na razne grijehe. Okruži nas svojom zaštitom. Okruži nas Svojom snagom i moći. Neka svi koji se u Tebe uzdaju budu radosni. Zaštiti nas, da oni koji Te ljube mogu u Tebi uživati. Ti si taj koliko blagoslivljaš pravednog čovjeka, o Gospodine, okružuješ Ga radošću kao štitom (Psalam 5,11-12).

Gospodine, molim da zaštitiš naše umove. Oče, um koji gleda samo na tijelo je smrt, ali um okrenut Duhu je mir i život (Rimljanima 8,6). Gospodine, neka naš um uvijek bude usmjeren prema Tebi. Neka se ne prilagođavamo ovome svijetu, nego se iz njega izdignemo kako bismo pokazali Tvoju volju koja je dobra i savršena. (Rimljanima 12,2) Pomozi nam po moći Svoga Duha da uvijek mislimo pravedno, časno, čisto, ispravno i dobro (Filipljanima 4,8).

Osnaži nas Svojom moći, o Bože. Obavij nas svojim štitom kako bismo mogli snažno stajati nasuprot đavlu i njegovim planovima. Znamo da naša muka nema veze s krvi i mesom, nego sa vladarima, moćima i svijetom obavijenim tamom, da je usmjerena protiv duhovnih sila zla koje opsjedaju nebeska mjesta (Efežanima 6,10-12).

Ti si naš čuvar. Zaštiti nas od zla i očuvaj nam dušu. Čuvaj naše ulaske i izlaske. Sada i u vijeke vjekova. Amen.

Molitva za Božju zaštitu
Foto: Unsplash

Molitva zaštite za obitelj

Gospodine, molim te daj Svoju duhovnu, emocionalnu, fizičku zaštitu mojoj djeci (unucima). Drži zlo podalje od njih i pomozi im da Ti vjeruju te da se u Tebe uzdaju. Molim Te da čuvaš njihov um od loših savjeta te da im daš moć raspoznavanja kako bi uvidjeli istinu. Molim te da ih učiniš snažnima i hrabrima kada se nađu pred licem opasnosti te da uvide da Si ti pobijedio i da ćeš jednog dana ispraviti svaku nepravdu. Pomozi im da se odmore u Tvojoj sjeni, dok žive u duhovnom skloništu koje si im Ti sazdao. Neka znaju da je jedino sigurno mjesto pod Isusovim okriljem i da je njihov život na ovoj zemlji privremen.

Molitva da moja obitelj spozna Tvoju ljubav

Gospodine, molim te da moja djeca (unuci) razviju perspektivu i svrhu usmjerenu k vječnosti, a ne zemaljskome. Pomozi im da vide život, i svaki izazov, Tvojim očima, da budu smjeli te da se ne boje s drugima dijeliti radosnu Isusovu vijest. Molim da svoj um okrenu nebu, ne samo zemlji i da budu ukorijenjeni u Tvojoj ljubavi. Molim da razumiju snagu i veličinu Tvoje ljubavi za njih – da ona nadilazi svo znanje koje će dobiti u školi. Molim da budu ispunjeni Tobom od jutra do večeri.

5 molitvi za zaštitu tijekom oluja života
Foto: Unsplash

Molitva zaštite svetog Patrika

Keltski monasi su ovu molitvu molili na početku svog dana, a posljednje dvije strofe su posebno snažne:

Krist je sa mnom, Krist je preda mnom, Krist je iza mene,
Krist je u meni, Krist je ispod mene, Krist je iznad mene,
Krist mi je s desna, Krist mi je s lijeva,
Krist je kad ležim, Krist kada sjedim,
Krist je u srcu svakog čovjeka koji misli na mene,
Krist je na usnama svakog čovjeka koji govori o meni,
Krist je u oku koje me gleda,
Krist je u uhu koje me čuje.

Uzdižem se danas
kroz silnu snagu, u zazivu Trojstva,
kroz vjerovanje u Trojstvo
kroz priznanje jedinoga
Stvoritelja svijeta.

Molitva blagoslova iz Pisma

Knjiga Brojeva 6,22-27 je poznata i pod nazivom „svećenički blagoslovi“: „Jahve reče Mojsiju: 23»Reci Aronu i njegovim sinovima: ‘Ovako blagoslivljajte Izraelce govoreći im:
24Neka te blagoslovi Jahve
i neka te čuva!
25Neka te Jahve licem svojim obasja,
milostiv ti bude!
26Neka pogled svoj Jahve svrati na te
i mir ti donese!’
Tako neka stavljaju moje ime nad sinove Izraelove, i ja ću ih blagoslivljati.«“

VIDI OVO: MOLITVA ZAŠTITE: Ovako trebate moliti za osobu kojoj neprestano dosađuju demoni

1. Neka te blagoslovi Jahve

Riječ „blagosloviti“ znači „uslužiti“. Oče, molimo te za našu djecu. Ti si Vječni Bog. Molim Te obavij ih Svojom dobrotom. Neka ih Ti odobriš i voliš.

2. …i neka te čuva

Hebrejska riječ „čuvati“ znači „nadgledati, štititi“. Ovo je molitva zaštite. Oče, moja djeca nisu savršena. Činit će pogreške. No molim Te da ih čuvaš od pogrešaka mladosti koje se ne mogu ispraviti. Molim Te čuvaj ih od napasti. Zaštiti ih od sotone koji ih želi proždrijeti.

3. Neka te Jahve licem svojim obasja

Ovo je molba za Božjom prisutnošću. Oče, kao roditelj znam da ne mogu stalno biti sa svojom djecom, ali Ti možeš. Kao što osjećaju toplinu sunca neka osjete i Tvoju prisutnost. Hvala ti što si s njima gdje god da se nalaze.

4. … i milostiv neka ti bude

Božja milost je nezaslužena usluga. On nam daje ono što ne zaslužujemo. Oče, hvala Ti za dar milosti. Molim da taj dar izliješ na moju djecu. Slijedeći taj divan dar spasenja, ukaži im Svoju dobrotu i ljubav u svim nastojanjima njihova života.

5. Neka pogled svoj Jahve svrati na te

Ovo je zahtjev za Božjim prijateljstvom. Oče, hvala Ti, jer zbog njihove vjere u Isusa, u mojoj djeci počiva Duh Sveti. Molim te hodaj s njima. Neka se svaki dan predaju kontroli Duha.

6. …i mir ti donese

Hebrejska riječ za mir je „šalom“. To znači „potpunost, cjelina i zadovoljstvo“. Gospodine, umiri strahove moje djece; umiri njihove nemirne duše. Neka uvijek budu potpuni u svojim emocijama, mislima, djelima i željama.

7. Tako neka stavljaju moje ime nad _______________________(ime vašeg djeteta/djece)

Ovo je zahtjev za poistovjećivanjem. Gospodine, utisni Svoj sveti znak na moju djecu. Iskoristi ih za Sebe. Ja ih volim, ali ih Ti voliš više. Voliš ih vječnom ljubavlju. Neka Te dobro predstavljaju na ovom zemaljskom putovanju. Kada njihovo putovanje završi, pozovi ih u svoj dom kako bi zauvijek živjeli s Tobom.

VIDI OVO: Najmoćnija biblijska molitva za zaštitu i blagoslov

Molitva zaštite iz Biblije

„Ali vjeran je Gospodin koji će nas učvrstiti i sačuvati od Zloga“ (2. Solunjanima  3,3).

„Bog nam je zaklon i utvrda, pomoćnik spreman u nevolji.“ (Psalmi 46,1).

„Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta,
nego da ih očuvaš od Zloga“ (Ivan 17,15).

„I ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od Zloga!“ (Matej 6,13).

„Jer mi nećeš ostavit’ dušu u podzemlju
ni dati da pravednik tvoj truleži ugleda.
Pokazat ćeš mi stazu u život,
puninu radosti pred licem svojim,
sebi zdesna blaženstvo vječno.“ (Psalmi 16,10-11).

Izvor: Crosswalk.com; Prijevod: Ida U.

NAJNOVIJE!