Molitva za novorođenče
Foto: Pexels

Molitva za novorođenče način je da pokažemo koliko nam je stalo do Božjih stvorenja. Bog uvijek sluša. On čuje molitve svoga naroda i odgovorit će na njih.

Bog svakog od nas stvara da bude jedinstven i poseban. U Postanku čitamo kako je Bog stvorio svijet, a čovjek je vrhunac stvaranja. Biblija također govori o tome kako smo Božje djelo (Efežanima 2, 10), a On nas je poznavao prije nego što smo bili u utrobi naše majke (Jeremija 1, 5). Kakva je utjeha znati da Bog voli sve bebe prije nego što se rode. Mi smo Njegovi.

Molitva za novorođenče

Iznimno je važno da kao roditelji tražite Božju mudrost i pomoć. Odgajati dijete nije lako, ali Bog će vam pomoći na svakom koraku. Bit će lijepih i loših trenutaka tijekom odrastanja, ali Bog je u kontroli i On zna što čini u vašem životu i životu vašeg djeteta.

Dragi Bože, molim Te da zaštitiš ovaj mali život. Vjerujem da Ti je ovo dijete važno i predodređeno da čini velike stvari u Tvoje ime. Molim Tvoju zaštitu nad životom ove bebe.

Bože, prvi dani, čak i mjeseci bebinog života su vrlo nesigurni. Molim za mir i zdravlje ovih dana. Neka ovo dijete spava mirno i sigurno. 

Pomozi mi kao roditelju, Bože, s mojim slabostima i nesavršenostima. Umjesto brige, pomozi mi da se sjetim da je moja beba sigurna u Tvojim moćnim rukama. Tvoja ljubav je savršena, i mogu se pouzdati da je Tvoja briga za ovu bebu čak i veća od moje. Znam da ćeš zaštititi moje dijete.

Molitva novorođenče

Daj mi snagu i mudrost da odgajam ovo dijete tako da Te jednoga dana upozna. Neka i ono hodi putem koji vodi u vječni život. Pomozite mu da svlada iskušenja ovoga svijeta i grijeh koji bi ga odveo od Tebe.

Dragi Bože, pošalji svog Svetog Duha da svakodnevno vodi i savjetuje moje dijete. Uvijek mu pomozi da raste u mudrosti, u milosti i znanju, u dobroti, suosjećanju i ljubavi. Neka Ti ovo dijete jednog dana vjerno služi cijelim svojim bićem. Neka otkrije radost Tvoje prisutnosti kroz svakodnevni odnos sa Isusom Kristom.

PROČITAJTE: Molitva za djecu: Za zaštitu i blagoslov djece

Bože, obećavam da ću učiniti sve što je u mojoj moći da odgajam svoje dijete u skladu s onim što stoji u Tvojoj Riječi. S velikim iščekivanjem čekam dan kada će ovo dijete samo odlučiti da Te slijedi.

Pomozi mi da budem primjer svom djetetu. Neka se moja vjera u Tebe ne pokoleba, nego raste iz dana u dan. Želim Ti služiti do kraja života. U ime Isusovo Te molim. Amen.

Ostale molitve možete pročitati na ovom linku!