Molitva za one koji čekaju izlječenje

Molitva dok čekamo izlječenje poseban je alat koji trebamo koristiti – ne samo ako smo mi bolesni, nego i kada drugi oko nas pate.

Kada nam je kretanje otežano, čini se kao da je svijet stao. Sve odjednom postane bolno, živci gore, a naše molitve postanu hitne. Bilo da je Njegovo liječenje čudesno ili pak odgođeno, možemo vjerovati da nas On liječi kroz povremene epizode boli.

Što učiniti dok čekamo izlječenje?

1. Prikažite mu bol

“Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu.” (Filipljanima 4,6)

Stvari koje ne možemo kontrolirati ništavne su spram Onoga s kojim razgovaramo. Govorite Bogu nakon šoka doživljenog vijestima. Obznana ima mnogo stadija, a naše će oči biti malo otvorenije prema rješenju svakim danom.

2. Dopustite tugu… i sreću

“Radujte se svagda!” (1. Solunjanima 5,16)

Potražite sreću u sadašnjim uvjetima. Bol je sastavni dio ovog života, no Bog nam želi pokazati sreću koja se nalazi u svakom proživljenom danu.

3. Otpustite kontrolu

“A onome, koji može sve učiniti izobilnije nego što molimo ili mislimo, po sili, koja djeluje u nama.” (Efežanima 3,20)

Vjerujte da će Bog dati rješenje u pravom trenutku. Nadajte se za čudesnim ozdravljenjem jer se ono događa svaki dan.

 4. Nastavite ići naprijed

“Sve ima svoje vrijeme. Svaka stvar ima svoje vrijeme pod nebom.” (Propovjednik 3,1)

Tijek života misterij je svima osim Bogu. Ako se predamo Bogu, to nam omogućuje prebroditi neizrecivu, i naizgled beskrajnu bol.

Molitva dok čekamo izlječenje

Oče, hvalimo Te, jer voliš nas savršenom ljubavlju. Postavio si zvijezde na nebu i granice oceana na zemlji. Sve se kreće pod Tvojom svemogućom rukom. Usrećuje Te liječiti nas. Mi ne razumijemo bol. Ti si nam rekao da grijeh ima posljedice u ovom životu, ali mi se borimo shvatiti svrhu i razlog onoga kada, zašto, gdje i koga ono zadesi. Oče, Tvoja milost i ljubav drži nas u miru i pravednosti. Rasteš u nama u svakom razdoblju, bolnom ili ne.

Kada trpimo bol, čini se kao da je svijet stao. Svaki pokret postaje žalostan, i ovisimo o Snazi koja nije naša. Hvala Ti što nam daješ svoju snagu u razdobljima slabosti i bolesti. Hvala Ti što nas držiš na okupu kada se emocionalno raspadamo. Hvala Ti što držiš naše jezike kada bodeži uvreda prijete ratom u našim srcima. Hvala Ti što nas voliš potpuno i savršeno, što nam daješ njegu i društvo kroz medicinu, obitelj, prijatelje i crkvene obitelji koje se mole za nas i koje su se udružile radi nas.

Oprosti nam, Gospodine, kada smo pretihi i uplašeni da ti se obratimo. Bilo da je to izražavanje vlastite boli pod bujicom molitvi, ili vrištanje za čudima u Tvoje preslavno Ime. Oprosti nam našu šutnju i požuri nas da podijelimo svoju žalost i čudesa s Tobom i s drugima kao svjedočanstvo nade.

PROČITAJTE: Molitva za zdravlje: Ovako trebate moliti za ozdravljenje

Oče, ti nas možeš izliječiti u trenu. Molimo Te za tvoje čudesno ozdravljenje danas. Od depresije, dugotrajne bolesti, iznenadnih padova, ovisnosti i kritičnih oštećenja. Molimo se za čudesno ozdravljenje jer znamo da si sposoban izliječiti naše fizičke poteškoće kao što i držiš oceane na mjestu i Zemlju što se kreće. Kroz smrt Tvoga Sina na križu zadobili smo priliku izliječiti se duhovno. Vjerujući u Isusa povezani smo izravno s Tobom u molitvi i prisutnosti.

Blagoslovi naša srca da vjerujemo u Tebe i preko kapaciteta naših srdaca. Ojačaj našu vjeru gdje je slaba i ojačaj naše nastojanje da budemo u Tvojoj prisutnosti malo duže svakog dana.

Odnesi našu bol, ako je Tvoja volja, i u Tvoje vrijeme. Nije nam obećan bezbolan život na ovoj zemlji, ali ako nam Ti želiš dati sretan život, pošalji svoga Duha da nam pomogne vidjeti preko slučajnosti i u Tvoj poziv u naše živote. Bolesti ozljede ne mogu spriječiti našu nadu u Boga. Ispuni naša srca nadom dok čekamo Tvoj potez u našim životima i poteci iz našeg srca. U ime Isusa Krista. Amen.

Autorica: Meg Bucher; Izvor: Crosswalk.com

NAJNOVIJE!