Molitva za sina: 10 moćnih molitvi majke za sina

Molitva za sina je najljepši dar koji mu majka ili otac mogu dati. U ovom članku donosimo 10 moćnih molitvi koje možete moliti za svoje sinove.

„Evo: sinovi su Jahvin dar, plod utrobe njegova je nagrada. Strelica u ruci ratnika – to su sinovi mladosti. Blago čovjeku koji njima napuni tobolac, neće se postidjeti kad se preo bude s dušmaninom na vratima.“ (Psalam 127, 3-5)

Sinovi su zaista blagoslov ovoga svijeta. Dokaz toga je Sin Čovječji, odnosno Božji Sin, Isus. Kao i njihovi preci, dječaci su odgajani kako bi se brinuli o svojim obiteljima i štitili ih. Dječake učimo dobrobitima koji proizlaze iz mudrosti, poštovanja i obrazovanja. Nadamo se da će jednoga dana sve to što su naučili staviti na djelo, kroz uspješnu karijeru i brak. Nakon toga, u pravo vrijeme, naši sinovi također dobiju sinove. Rađa se novi naraštaj, a proces započinje ispočetka. 

Premda želimo da naši sinovi izvuku ono najviše iz lekcija koje su naučili i iz svakog iskustva koje su zadobili, takav život ne bi bio istinski ispunjen bogatstvom ako bi oni živjeli daleko od Boga. Zbog toga iznad svega želimo da naši sinovi imaju odnos s Gospodinom.

Iako se takav odnos može naučiti, ne možemo prisiliti naše sinove na odnos s Bogom. Stoga, uz pouke trebamo i moliti. Ako i sami tražite riječi koje biste mogli izgovoriti nad vašim djetetom danas, u nastavku slijedi deset moćnih molitvi za sinove. 

Molitva za sinovu vjeru

Gospodine, 

duboko čeznem za time da moje dijete ima odnos s Tobom. Molim za to da, odmah kada bude mogao, moj sin počne izgrađivati odnos s Tobom. Stavi u njegovo srce čežnju za Tvojim srcem. Pomozi rastu njegovoj vjeri dok čita Bibliju, postavlja pitanja i dok je u zajedništvu s drugima. Bez obzira na to kakve god ja osobno pozitivne utjecaje mogu imati na njegovo vjerovanje, molim Te neka se to dogodi. 

Znam da život neće biti savršen. Iako želim podučavati i odgajati svoga sina, ne mogu mu pokazati sve što bi trebao znati o vjeri. Ponekad život pruža takva iskustva. Molim i za to da, bez obzira na sva loša i dobra razdoblja s kojima se susretne, mu ona posluže kako bi rastao u odnosu s Tobom. Neka svaka osoba, dobra ili loša na kraju uzrokuje to da se on još više približi Tebi. Neka njegova vjera raste tijekom cijelog njegovog života i neka njegova vjera potakne vjeru kod drugih. Amen. 

Molitva za obrazovanje sina

Nebeski Oče, 

dolazim sada ispred Tebe, u molitvi za dobrobit moga sina. Budući da većinu svoga vremena provodi u školi, molim te da učiniš njegov um oštrijim. Pomozi mu neka raste intelektualno kroz učenje, pomozi mu da bude zreliji kroz društvena iskustva. Molim Te, blagoslovi ga s nastavnicima kojima je stalo do njegove budućnosti, nastavnicima koji ga žele podučiti pobožnim vrijednostima. 

Molim Te, nemoj dopustiti da njegov proces učenja ugrožavaju nemoralni ljudi, kojima nije stalo ili koje uopće ne zanima življenje života prema Tvome naumu. Molim za to da ga okružiš vršnjacima koje će on moći zanimati kao osoba, s kojima će se moći sprijateljiti, za jedno polugodište ili cijeli život. Oblikuj da moj sin može biti osoba koja će te učiniti ponosnim i da postane netko na koga ću i ja biti ponosan/ponosna. 

U Isusovo ime Te molim. Amen. 

Molitva za ozdravljenje sina
Foto: Unsplash

Molitva za ozdravljenje sina 

Oče, 

moj će sin, poput svih ljudi, u životu imati razdoblja kada će mu biti potrebno ozdravljenje. Poput svakoga od nas, vjerojatno je da će se i on susretati s tjelesnim bolestima, stresom, slomljenošću srca, razočaranjima i mnogim drugim problemima. Gospodine, molim Te za to da pomogneš mome sinu, kako bi u tim situacijama utjehu mogao pronaći u Tebi. Dok pronalazi utjehu, molim Te za to da ga iscijeliš od svih problema i bolesti, prema Tvojoj volji. Iako ćemo patiti, uvijek možemo pronaći mir u Tebi. U Tebi ćemo uvijek pronaći ozdravljenje, u ovome životu ili idućem. Molim za to da moj sin upamti ovo. 

U Isusovo ime, amen. 

Molitva za zdravlje sina

Bože, 

ova je molitva za zdravlje moga sina. Ne postoji jamstvo da ćemo cijele živote živjeti s dva oka, dva uha i nosom. Ne postoji jamstvo da nas jednoga dana neće pogoditi neizlječiva bolest ili da zbog nesreće nećemo jednoga dana možda biti nepokretni. Gospodine, nemamo obećanje da će naši umovi uvijek funkcionirati. Stoga Te molim sada da održiš moga sina u dobrom zdravlju. 

Molim Te za to da ga nadahneš zdravim životnim navikama, zbog kojih će njegov um, tijelo i duh biti snažni. Bez obzira na dob, molim za to da uvijek njeguje zdrave navike. Svaki puta kada se razboli, molim za to da zna da će do ozdravljenja uvijek doći, ako je to u skladu s Tvojom voljom. Hvala ti na trenutnom zdravlju moga sina. Ako može biti još zdraviji, pomozi mu neka bude. Pomozi mu u izbjegavanju svake bolesti. Hvala Ti Gospodine. Amen. 

Molitva za čednost moga sina 

Gospodine, 

dolazim danas ispred Tebe s molitvom za svoga sina. Danas je teško biti pobožan čovjek. Jedan od razloga zbog čega je to tako jest prevladavanje seksualne kušnje. Na televiziji, internetu i čak u crkvama Bože, možemo pronaći ovakva iskušenja, ako tražimo dovoljno dobro. Ponekad se molim za svoga sina u vezi ovoga, no želim predati te brige Tebi. Pazi na njega. Drži ga podalje od onih koji ga žele skrenuti od pobožnog puta. Zaštiti ga od iskušenja koja su jasna, kao i od onih koja je teže raspoznati. Molim za to da mom sinu daš snagu, kako bi mogao ostati seksualno čist sve do braka. Neka požanje plodove ustrajnosti u takvom izboru. Amen. 

Molitva za sinov brak 
Foto: Unsplash

Molitva za sinov brak 

Nebeski Oče,

molim Te za to da moga sina blagosloviš s dobrom suprugom, s kojom će imati kvalitetan brak. Molim Te za to da ga vodiš prema takvoj ženi, kao i za to da nju vodiš prema njemu. U međuvremenu, pripremi ih oboje, tako da nakon što budu sjedinjeni, to učine na Tebi ugodan način. Molim za ženu koja će ohrabriti moga sina na vodstvo i koja će mu ponuditi smjer onda kada mu to bude najpotrebnije. Molim Te za brak koji će ih jedno s drugim zbližavati, za brak koji će ih dovoditi bliže Tebi. Amen. 

Molitva za sinovu hrabrost 

Gospodine, 

osobno zauzimanje za ono što vjerujemo nije lagano. Isus je patio posljedice govorenja istine i ponekad mi kao vjernici isto tako moramo patiti. Kada se suočimo s našim strahovima bez obzira na patnje, tada pokazujemo hrabrost. Bože, molim Te za to da moj sin postane takva osoba. Molim Te za to da, bez obzira na ono što se događa, u životu ili njemu, uvijek ostane vjeran Tebi. Molim Te za to da uvijek ostane s Tobom. 

Bože, oblikuj moga sina da postane hrabar čovjek. Neka svaki strah koji ga muči bude nešto za što se zauzima, znajući da ćeš Ti uvijek biti na njegovoj strani. Amen. 

Molitva za sinovu sigurnost 

Nebeski Oče, 

Svijet je opasno mjesto. Dok moj sin ulazi u njega, ponekad se brinem oko onoga što bi moglo poći po krivu. Ponekad se želim čvrsto priljubiti uz njega, misleći da će sa mnom biti siguran. No moja zaštita nije ništa u usporedbi s onime što Ti nudiš. 

Molim Te da ga zaštitiš od opasnosti, od svake prijetnje koja mu može zaprijetiti, izvana i iznutra. Molim za to da će donositi pametne odluke kako bude boravio u svijetu, bez obzira na to je li u školi, na radnom mjestu ili drugdje. Dobro pazi na njega. Amen. 

Molitva za financijsku mudrost moga sina 

Bože, 

Molim Te za to da moj sin mudro zna iskoristiti novac kojim ga Ti blagosloviš. Blagoslovi ga s razumijevanjem kako pravilno upravljati financijama. Pomozi mu kako da bude mudar s novcem s kojim raspolaže, da dijeli drugima, bez obzira odnosi li se to na crkvena izdvajanja ili nešto drugo. Molim za to da moj sin ne gleda na novac kao na nešto što treba nakupljati i zadržavati za sebe, nego kao na Tvoj dar. Kao na dar koji i on treba davati, kao što Ti daješ nama. Amen. 

Molitva za sinovu osobnost 

Nebeski Oče, 

Iako težimo biti dobri roditelji, shvaćamo da naše dobre namjere neće uvijek rezultirati dobrim osobinama naše djece. Stoga, iako obavljam svoj dio, također želim moliti za njega. Molim za to da moj sin postane pobožan čovjek, muškarac čija će vjera biti vidljiva, u riječima i djelima. Molim za to da oblikuješ moga sina u vođu, osobu koja će imati sposobnost ohrabriti i podučiti, učiti i disciplinirati. Neka se razvije u takvu osobu koja će biti Tebi na slavu, u sve dane. Amen. 

Molitva za sina je jedinstvena prilika da kao majka ili otac zazovete Božji blagoslov nad njegov život. Ne propustite moliti za vaše sinove koji trebaju vaše molitve!

Autor: Aaron Brown; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Ibelieve.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!