Molitva za situacije kada život izgleda kaotično

Bez obzira kako kaotično izgledao naš život, možemo se pouzdati da je Bog ispred nas; da nas vodi i čuva. Molitva koju donosimo dolje vam može pomoći.

Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor. Misli na nj na svim svojim putovima i on će ispraviti tvoje staze“. (Izreke 3, 5-6)

Ponekad život djeluje kao da izmiče kontroli. Ne možemo držati korak. Mnoštvo puta ne radi se o jednoj velikoj stvari već o puno malih stvari koje su nas izmorile. Postanemo iscrpljeni od borbi. Istina je da Bog od nas nikada ne traži da sve radimo sami.

On samo traži da Mu vjerujemo i da prepoznamo Njegovo vodstvo i suverenost u našim životima. Izbor je da nastavimo vjerovati. Vjerovanje u Njega stavlja naše pouzdanje samo u Njega, ne u okolnosti ili u druge ljude. On zna što je ”iza brda”.

PROČITAJTE: Molitva za strpljenje i mir

Bez obzira kakva naša trenutna situacija jest možemo biti pouzdani da je Bog ispred nas; da nas vodi i čuva. Neka nas Bog ponovno ispuni svojim mirom i neka nam pomogne da pustimo sve ono što još uvijek nosimo.

Dragi Bože,

umorni smo od borbe; izmučeni smo od svih bitki. Mi ne razumijemo što Ti trenutno radiš i ne možemo u cijelosti usredotočiti svoje umove na Tvoje puteve. Ali naša srca vape Tebi za pomoć i mir u ovom vremenu potrebe.

Hvala Ti Gospodine Bože što si Ti već u svim našim budućim danima. Ti znaš gdje smo bili i Ti nas vjerno vodiš naprijed u dobro koje imaš za nas. Kada smo opterećeni užurbanošću svakodnevnog života pomozi nam da živimo po mudrosti i milosrđu.

Pomozi nam da znamo kada reći ”ne” i da činimo samo ono što Ti tražiš od nas. Molimo Te da nas iscijeliš od borbi i krivnje koju često nosimo te da ih zamijeniš sa moćnim mirom i odmorom. Hvala Ti što Tvoja obećanja ravnaju naše puteve i što Ti imaš moć stvoriti sve nove stvari.

U Isusovo ime, amen.

Autorica: Debbie Mcdaniel; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Ibelieve.com

NAJNOVIJE!