MOLITVA ZA TURSKU I SIRIJU: Bože, molimo za Tvoju pomoć

U ovim teškim trenucima važna je naša molitva za Tursku i Siriju. Molimo da Bog pomogne svima unesrećenima.

Razoran potres magnitude 7.8 pogodio je rano jutros u 4:17 pogodio južnu Tursku i osjetio se u velikom dijelu zemlje kao i u nekoliko zemalja u regiji, uključujući susjednu Siriju, pokazuju prvi podaci. Prve izjave dužnosnika u Turskoj i Siriji navode da je broj mrtvih preko 500 i da se broj povećava. Ozlijeđeno je nekoliko tisuća ljudi. U tijeku je velika akcija spašavanja, o čemu smo pisali ovdje.

Molitva za Tursku i Siriju

Kao Božji narod, dođimo u molitvi Bogu i molimo Ga za sve unesrećene u Turskoj i Siriji. Molitva u nastavku može vas nadahnuti da Mu uputite iskrene molbe.

Svemogući Bože, molimo Te da zaštitiš i blagosloviš narod u Turskoj, Siriji i okolnim državama koji se suočava s ovom teškom katastrofom. Ti spasi živote ozlijeđenih koji su sada pod ruševinama. Pomozi svim ekipama, liječnicima i ljudima koji im pomažu na bilo koji način.

Utješi sve žalosne i pobrini se za sve koji su izgubili svoje bližnje i domove. Pomozi da iz svega izvučemo pouku: da si Svemoguć i Svevišnji, Vladar nad vladarima, Onaj kome se trebamo pokloniti i služiti, ljubiti više od svega.

Neka se svi ljudi u Turskoj, Siriji i svijetu okrenu Tebi, neka Te priznaju za svoga Spasitelja i neka žive u poslušnosti Tebi do kraja života. U Isusovo ime, amen!