NaslovnicaDuhovnost7 obećanja iz Biblije koja danas trebamo prihvatiti

7 obećanja iz Biblije koja danas trebamo prihvatiti

Ova obećanja iz Biblije, koja donosimo u nastavku, danas trebamo prihvatiti, jer su ona živa Božja Riječ!

Božja obećanja nama tako su nevjerojatna. Ona nas ohrabruju, jačaju i nose kroz život. Ali Božja obećanja koriste nam SAMO ako ih znamo i primjenjujemo u svom životu. Moramo vjerovati svemu što Bog obećava u svojoj Riječi. Ona sadrži na tisuće Njegovih obećanja!

7 obećanja iz Biblije koja danas trebamo prihvatiti

Sljedećih 7 obećanja su istine koje biste trebali znati. Prihvatite ih s entuzijazmom. Zapamtite ih. Sakrijte ih u svom srcu i ne dopustite da ova obećanja prođu kroz vaš život, jer dok vjerujete ovim obećanjima iz Božje Riječi, bit ćete slobodni.

1. Opravdan si

Opravdani dakle vjerom, u miru smo s Bogom po Gospodinu našem Isusu Kristu. (…)
Uistinu, ako grijehom jednoga smrt zakraljeva – po jednome, mnogo će više oni koji primaju izobilje milosti i dara pravednosti kraljevati u životu – po Jednome, Isusu Kristu. (Rimljanima 5, 1. 17)

Prvo obećanje koje treba prihvatiti je pravednost u Kristu. Ti si opravdan po Isusovoj žrtvi. Svi grijesi – prošli, sadašnji i budući – pokriveni su krvlju. Bez obzira što ste učinili, danas ste opravdani ako vjerujete u Sina.

PROČITAJTE: Što znači da smo pred Bogom opravdani po vjeri?

2. Novo si stvorenje

Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Staro uminu, novo, gle, nasta! (2. Korinćanima 5, 17)

Bio si grešnik pun grešnih želja, ali više nisi onaj stari čovjek. Po Kristu ste pravedni i novo ste stvorenje.

3. Gospodin vas želi obnoviti

… on [Isus] koji, u svom vlastitom tijelu, nosio je naše grijehe na drvetu, da bi, umrijevši za svoje grijehe, živjeli za pravednost; on čije su vas modrice izliječile. (1. Petrova 2, 24)

Kada su bolesne ljude dovodili Isusu, On ih je sve izliječio. Gospodinovo srce za čovječanstvo nije se promijenilo. Isus želi sve ozdraviti. Ako ste ranjeni od grijeha ili bolesni od neke tjelesne bolesti, prihvatite obećanje o ozdravljenju zbog Isusovih rana.

4. Nećete biti osuđeni

Nikakve dakle sada osude onima koji su u Kristu Isusu! (Rimljanima 8, 1)

Đavao je tužitelj. On će vas često htjeti osuditi tako što će iznijeti pogreške i grijehe iz prošlosti. Brzo vas podsjeti gdje ste podbacili. Ali nema osude za one koji su u Kristu. Ovim obećanjem ugasi glas krivnje i osude.

5. Pobijedit ćete

U svemu tome nadmoćno pobjeđujemo po onome koji nas uzljubi. (Rimljanima 8, 37)

Bez obzira kroz što prolazite, koliko god stvari izgledale teške, pobjeda je vaša. Pobjeda će se dogoditi. Ustrajte kroz oluju.

6. Ništa vas ne može odvojiti od Božje ljubavi

Uvjeren sam doista: ni smrt ni život, ni anđeli ni vlasti, ni sadašnjost ni budućnost, ni sile, ni dubina ni visina, ni ikoji drugi stvor neće nas moći rastaviti od ljubavi Božje u Kristu Isusu Gospodinu našem. (Rimljanima 8, 38-39)

Osjećate li se ikada nevoljeno? Nedostojno? Vaš vas nebeski Otac nikada ne gleda na taj način. Ništa vas ne može odvojiti od vječne Božje ljubavi.

PROČITAJTE: 7 obećanja koja nam Bog daje u vrijeme nevolje

7. Isus uskoro dolazi!

Svjedok za sve ovo govori: “Da, dolazim ubrzo!” Amen! Dođi, Gospodine Isuse! (Otkrivenje 22, 20)

Prihvatite obećanje da Isus dolazi uskoro. Neka unese duhovnu budnost u vaš život. Neka vas podsjeti da podijelite Isusovu ljubav sa svima koje sretnete. Raduj se Danu kada ćeš vidjeti svog Spasitelja licem u lice.