Molitva na Badnjak: 3 predivne molitve za Badnjak

Molitve na Badnjak mogu vam pomoći da iskusite mir i radost Božje prisutnosti. Nađite vremena za molitvu tijekom Badnjeg dana ili večeri.

Badnjak slavi najvažniji događaj u povijesti: Isus Krist je došao na svijet da nas spasi. Bog je pokazao svoju ogromnu ljubav prema čovječanstvu postajući Emanuel (“Bog s nama”) na prvi Božić u Betlehemu. Time je pružio ruku spasa nama grešnicima. Nije htio da vječnost provedemo u paklu. Htio nas je za sebe.

Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. (Ivan 3, 16)

Molitve na Badnjak

Molitve na Badnjak mogu vam pomoći da iskusite mir i radost Božje prisutnosti. Nađite vremena za molitvu tijekom večeri. U nastavku vam donosimo 3 nadahnjujuće molitve za Badnjak za vas i vašu obitelj.

1. Molitva na Badnjak da pripremite svoje srce

Gospodine, na ovaj Badnjak zastajemo kako bismo pripremili svoja srca za najljepšu proslavu: Tvoje rođenje i dolazak na zemlju. Očisti naše misli kako bismo se mogli usredotočiti na Tebe i radost koju nam donosiš svojim darom spasenja. Neka nas ispuni isto uzbuđenje i iščekivanje koje je ispunilo Mariju i približi nas Tebi. Neka naš duh poviče: “Aleluja” s mnoštvom anđela koji su predivnu vijest prenijeli poniznim pastirima te noći kada si došao na ovaj svijet.

Pomozi nam da se sjetimo i razmislimo o proroštvima koja proriču Tvoje rođenje od početka vremena. Daj nam oči vjere da vidimo što su proroci odlučili vjerovati kroz obećanja i vizije.

Isprazni nas od grijeha i svega što bi moglo naštetiti našem razumijevanju Tvoga dolaska među nas. Neka naša srca uvijek, a ne samo ove večeri, budu usmjerena na Tebe.

Baš kao što su tri mudraca donijeli svoje darove kada si se rodio, i mi Ti donosimo dar: izjavu o našoj poslušnosti i predanosti Tebi. U Tvoje dragocjeno ime, amen.

VIDI OVO: 12 božićnih molitvi – iskusite radost!

2. Molitva zahvale za Krista Spasitelja

Divni Spasitelju, hvala što si se utjelovio da spasiš grešan svijet. Kroz svoj otkupiteljski zemaljski život, koji je započeo na Badnjak, a završio na križu, omogućio si meni – i čitavom čovječanstvu – da se vječno povežem s Bogom. Kao što 2. Korinćanima 9, 15 kaže: “Hvala Bogu na njegovu neizrecivom daru!”

I dalje bih bio izgubljen u grijehu bez svog odnosa s Tobom. Zahvaljujući Tebi i Tvojoj žrtvi na križu, slobodan sam – slobodan živjeti s vjerom, a ne sa strahom. Zahvalan sam na svemu što si učinio da mi spasiš dušu od pakla i podariš mi vječni život. Hvala Ti što me voliš, opraštaš mi i vodiš me.

Na ovaj Badnjak slavim dobru vijest o Tvome rođenju, dok se sjećam da su je anđeli rekli pastirima. Zahvaljujem na Tvojoj spasonosnoj ljubavi, večeras i uvijek.

3. Molitva na Badnjak za one koji tuguju

Gospodine Isuse, nisu svi radosni u ovo doba. Mnogi su tijekom godine izgubili najmilije. Na ovaj Badnjak molimo za one koji trpe gubitke. Sjećanja na sretna vremena sa svojim voljenima koje su izgubili uvijek iznova potresu srca. Gospodine, obriši njihove suze i ojačaj im klecava koljena. Pretvori njihovu tugu u radost kako to samo Ti možeš.

Podsjeti one koji tuguju, Gospodine, da si Ti veliki Utješitelj i Savjetnik i da nas nikada ne napuštaš. Uvijek si s nama, držeći nas nježno u svojim rukama. Okruži ih prijateljima i obitelji, koji će ih obasuti ljubavlju i dati im do znanja da nisu zaboravljeni. Neka dobra vijest o Tvom dolasku na zemlju kao Spasitelja svijeta ublaži njihovu tugu ove noći na Badnjak. Amen!

PROČITAJTE JOŠ: