Ovakve molitve su najmilije Bogu

Ohrabruje nas što sa radošću u našim molitvama zagovaramo za druge. Upravo takve molitve su najmilije Bogu.

Mirodije koje najviši Svećenik stavlja u zlatnu kadionicu ne stavlja za sebe. Zagovor za druge u molitvama Bog prima, a što su naše molitve sličnije Kristovim bit će mu prijatnije.

Primljene su i molitve za nas same, ali naše prošnje za druge koje imaju u sebi više plodova Duha Svetog, više ljubavi, više vjere i više bratske dobrote bit će, kroz uzvišene zasluge Isusove, najslađi darovi koje možemo donijeti Bogu. Zapamtimo da je zagovorna molitva najdjelotvornija. Kakva čuda ona čini! Riječ Božja je puna njenog djelovanja.

Vjerniče, imaš moćno sredstvo u svojim rukama, upotrijebi ga dobro, uvijek u vjeri i bit ćeš pravi dobrotvor svojoj braći. Ako te sluša Kraljevo uho, govori mu o Njegovim udovima koji trpe. Ako si izabran da stojiš sasvim blizu Njegovog prijestolja, a Kralj ti kaže: »Reci, i ja ću ti dati što želiš«, neka tvoja molba nije samo za tebe, već za mnoge kojima je potrebna Njegova pomoć.

VIDI OVO: Što se događa s drugom osobom dok molite za nju? Pročitajte ovo nevjerojatno svjedočanstvo

Ako si u milosti, a ne moliš za druge, onda je tvoja milost manja od zrnca gorušičnog sjemena. Imaš samo toliko milosti da očistiš svoju dušu od živog pijeska. Nedostaje ti duboka rijeka milosti kojom ćeš donositi bremena drugih pred noge Gospoda kako bi tvojom pomoći primili bogate darove.

»Neka mi umorna ruka klone i jezik ušuti, uz nepce prione; neka stane otkucaj živog srca moga ne tražim li prijesto milosrdnog Boga!«

Autor: Charles Spurgeon

NAJNOVIJE!