4 molitve koje se ne smiju odgađati

Neke molitve se ne smiju odgađati, niti čekati do sutra. Ove četiri molitve trebamo moliti što prije bez odgađanja.

Molitva prije kirurške operacije

Jeste li ikada bili na kirurškom zahvatu? Noć prije može biti vrlo teška i besana noć. Stoga, prije nego što sam otišao na spavanje, osim ako san nije pobjegao od mene, molio sam u vezi ovoga jer mi se ovo činilo ogromnim. Odlična stvar jest da sam spavao – vrlo dobro. Možda možete i vi moliti ovu molitvu ako ćete vi ili netko za koga znate ubrzo ići na operaciju.

Nebeski Oče, u Isusovo preslavno ime Te molim da sutra vodiš kirurgove ruke te da umiriš ruke tehničara, sestara i anesteziologa kako bi operacija bila uspješna. Vjerujem Ti kamo god da krenem. Čak i kada mi se čini da prolazim tamnom ulicom koja mi izgleda kao ulica smrti (Psalam 23, 4) znam da si Ti sa mnom svo vrijeme i zahvaljujem Ti na tvojoj vjernosti. Pomozi mi da imam mir prije nego što sutra odem u bolnicu i ponovno, to Te molim u ime koje je iznad svih imena – Isusa Krista, moga Gospodina. Amen.

Molitva za posao

U jednome trenutku sam upao u nevolju na poslu. Bila je moja krivica no bez obzira na to što sam se pridržavao biblijskih činjenica, to je bilo protiv politike poslovanja tvrtke. Neki ljudi su se žalili pa sam idućega dana zbog toga trebao ići na razgovor sa nadređenim. Molio sam se u vezi ovoga i to je izgledalo nekako ovako:

Oče Bože, ondje gdje čovječanstvo upravlja Ti vladaš. Znam da vladaš nad cijelom Zemljom i da Tebi ništa nije teško. Imam nekih briga vezanih uz sutrašnji sastanak na poslu i znam da moram priznati da sam bio u krivu te da sam prekršio pravila poslovanja tvrtke. Pomozi mi da ovo mogu priznati svome nadređenom i daj mi snage da se to više ne ponovi.

Molim Te da staviš prave riječi u moja usta koja će odisati milošću i ljubaznošću. Vjerujem Tebi i priznati ću im ono što sam učinio te ću nakon toga stvari prepustiti Tebi jer vjerujem da Ti možeš doprijeti čak i do srca poganina i možeš ih usmjeriti da idu ondje kamo ti želiš da idu (Mudre Izreke 21, 1). Ovo molim u Isusovo dragocjeno ime. Amen.

Molitve koje se ne smiju odgađati
Foto: Unsplash

Molitva za financije

Jeste li ikada imali problema sa svojim financijama? Zamišljam da velik broj nas ima i ja zasigurno nisam iznimka. U stvari, što se tiče skrbi za svoju obitelji tu živim ”dan po dan”. Stoga evo molitve koju molim kada se stvari nagomilaju:

Oče, Ti posjeduješ stoku na tisuću brežuljaka (Psalam 50, 10). Ja Te molim za financijsku intervenciju u pogledu nekih financijskih problema zbog kojih sam budan noćima. Znam za onu Tvoju da nećeš dopustiti da pravedni budu gladni (Mudre Izreke 10, 3) kao i onu da nitko nikada nije vidio da su Božja djeca prepuštena sama sebi i da mole za kruh (Psalam 37, 25). Stoga Te molim da pomogneš meni i mojoj obitelji da isplivamo u ovome moru financijskih briga. Zasigurno brineš za nas više nego za ptice, a one ne mole. Kažeš da smo Ti puno važniji od ptica (Matej 6, 26) i stoga nam pomozi na natprirodan način u ovo vrijeme kada smo u velikoj potrebi. Vjerujem Ti više od onoga što vidim svojim očima. U Isusovo moćno ime Te molim. Amen.

Molitva za prijatelje

Imao sam popriličan broj neugodnosti sa svojim prijateljima, tako da evo kratke molitve u vezi toga kako obnoviti odnos ako ste baš jako ”uprskali”:

Veliki i nevjerojatni Oče Bože molim Te da mi oprostiš što sam sagriješio protiv svoje sestre ili brata. Molim Te za Tvoju milost. Molim Te da mi pomogneš da se mogu poniziti pred Tvojim očima i pred očima svojih prijatelja tako da mogu priznati da sam bio u krivu, da im mogu reći da mi je žao, da se mogu ispričati i da ih mogu zamoliti za oproštenje. Molim Te daj im duh opraštanja, a meni daj ponizno i otvoreno srce kako bi ovaj odnos mogli pretvoriti u ono što bi on trebao biti. To Te molim u Isusovo ime, amen.

Zaključak

Možda za ovakve situacije vi imate bolje molitve. Kako god bilo, nadam se da vam ove molitve mogu pomoći bez obzira na situaciju s kojom se suočite.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithinthenews.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!