Molitve prije spavanja: 9 molitvi koje možete moliti pred spavanje

Molitve prije spavanja su najljepši način da zaključite dan. Ako želite mirnu noć, izmolite ove večernje molitve pred spavanje!

“Dođite k meni svi, koji ste umorni i opterećeni, ja ću vas okrijepiti. Uzmite jaram moj na sebe i učite se od mene; jer sam ja krotak i ponizan srcem naći ćete pokoj dušama svojim. Jer je jaram moj blag i breme moje lagano.” (Matej 11, 28-30)

Završavanje dana molitvom izvrstan je način kako otpustiti stres i pronaći mir prije spavanja. Bez obzira s čime ste se danas suočili, noćni razgovor s Bogom će obnoviti vašu vjeru. Molitva isto tako pomaže da vidimo sve dobre stvari koje su se dogodile tijekom dana, a za koje trebamo biti zahvalni. Podijelite ovih devet molitvi za laku noć sa svojom djecom, supružnikom i prijateljima tako da i oni mogu ići na spavanje blagoslovljeni i zahvalni.

1. Molitva za blagoslove

Blagoslovi nas i kroz noć, Isuse, i daj nam dobar san. Oprosti nam za stvari koje smo danas učinili i koje ti nisu bile na čast. Hvala Ti što nas toliko voliš i što si nam pomogao u svemu kroz što smo prolazili. Tvoju pomoć trebamo svakoga dana i zahvaljujemo Ti na snazi koju nam daješ i što nam pokazuješ da s Tobom niti jedna teška stvar nije nesavladiva. Blagoslovi našu obitelj i naš dom i čuvaj nas tijekom noći. Neka nas Tvoji anđeli čuvaju i neka paze na nas, kao što si obećao.

Rekao si nam da smo poput ovaca i da nas čuvaš i paziš na nas poput pastira. Znaš naša imena i zbog tebe se osjećamo posebno i voljeno. Kada smo povrijeđeni, Ti nam pomogneš. Hvala Ti, Isuse, što se brineš za nas i što si nam dao (mamu, tatu, roditelje, posvojiteljsku obitelj, pastore) kao pomoć. Hvala Ti za Bibliju i za njezina učenja koja nam pomažu da rastemo. Blagoslovi ljude u našemu svijetu i pomozi im neka i oni znaju da ih Ti voliš. Hvala Ti za sve ljude koji su nam toliko pomogli: profesore, liječnike, policajce, vatrogasce i toliko drugih. Hvala Ti za Tvoj dobar plan za naš život. Pomozi da Ti možemo biti poslušni i da Te možemo sve više voljeti. Kada se ujutro probudimo, stavi osmijeh na naša lica i svoju svrhu u naša srca kako bismo bili spremni započeti novi dan. Volimo Te Isuse. Laku noć. U Isusovo dragocjeno ime. Amen. -Rebecca Barlow Jordan

2. Molitva za tjeskobno srce 

Dragi Gospodine, molim Te, pomozi mojoj nevjeri i osnaži me svojim Duhom kako bih zaustavio svoje emocije da upravljaju mnome. Želim se prestati brinuti oko toga što bi se moglo dogoditi i želim se usredotočiti na ono što se već dogodilo, tako što ću se prisjećati Tvoje vjernosti u svome životu. U Isusovo ime. Amen – Renee Swoop

3. Zahvalna molitva za laku noć 

Dragi Bože, zahvaljujemo Ti večeras na dobrome danu i na posebnom načinu kako se brineš za nas. Hvala Ti i za zabavno vrijeme i za tišinu i hvala Ti na tome što nam pomažeš da svakoga dana naučimo nove stvari.

Hvala Ti što si nas stvorio posebnima, baš onakvima kako si Ti htio. Hvala što si nas čuvao kroz dan. Oprosti nam za sve greške koje smo počinili. Hvala Ti što nas voliš i onda kada smo Ti neposlušni i kada radimo stvari po svome. Pomozi nam kako bismo uvijek mogli odabrati Tvoj put, jer je on uvijek najbolji. Molimo za ljude koji te ne poznaju, tako da i oni mogu razumjeti da voliš i njih.

Blagoslovi naše obitelji i hvala Ti na svim dobrim vremenima, bilo da smo zajedno ili odvojeni. Blagoslovi naše prijatelje i one koje volimo, uključujući i naše djedove i bake, tete, stričeve i rođake. Hvala Ti za naš dom i mjesto u kojemu možemo spavati i jesti. Pomozi nam da se dobro odmorimo, daj nam mirne snove i pošalji svoje anđele oko naših domova kako bi nas čuvali za vrijeme noći. Pouči nas da Ti vjerujemo i da te volimo sve više i više. Ti si dobar, Ti si velik i Ti si vjeran Bog. I mi Te volimo. Laku noć. U Isusovo dragocjeno ime. Amen. – Rebecca Barlow Jordan

4. Kratka, noćna molitva (2. Timoteju 1,7) 

“Jer nam Bog ne dade duha bojažljivosti, nego jakosti i ljubavi i razboritosti.”  

5. Popularna dječja molitva za laku noć, 18. st. 

“Sada kada liježem na spavanje, Bože, molim Te, čuvaj moju dušu. Ako i umrem prije nego što se probudim, molim Gospodina neka uzme moju dušu.”

Alternativna verzija za djecu:

“Sada kada liježem na spavanje, molim Te, Bože, čuvaj moju dušu. Čuvaj me i štiti tijekom noći i probudi me jutarnjim svjetlom. Amen.”

6. Prekrasna molitva za završetak dana 

Nebeski Oče, moj dan se približava svome kraju i spremam se za počinak. Ali prije nego što zaspem, željela bih Ti se zahvaliti za Tvoju vjernost. Svaki dan je dobar, čak i onda kada stvari ne idu kako sam planirala ili kada sve izgleda kaotično, zato što si Ti u kontroli.

Hvala Ti, Bože, za svaki puta kada sam bila svjesna Tvoje pomoći i kada se Tvoja nevidljiva prisutnost činila blizu. Za sve situacije kada si radio ”iza zastora”, što nisam znala, za trenutke kada su mi Tvoji nebeski anđeli pomogli na načine koje neću znati – hvala Ti, Bože.

Oprosti mi za sve moje gluposti i za sve ono što sam danas učinila, a da prije toga nisam tražila Tvoj blagoslov ili mudrost. To su trenuci koje bih rado zaboravila, ali tako se radujem zbog oproštenja, kada molim za njega. Nikada ne želim ići u krevet bez izmirenja s Tobom, Bože. Naše mi prijateljstvo znači puno i Tvoja svetost to zaslužuje. Hvala Ti što me voliš takvu kakva jesam. Tvoja ljubav me potiče da ti se predam cijela i ispunjava moje srce slavljenjem, zbog veze koju Ti i ja dijelimo po Isusu.

Dok ne zaklopim svoje oči, molim i za voljene oko mene, za prijatelje i za sve druge koji Te trebaju poznavati, Gospodine. Molim za to da ih Tvoja ljubav, kao milijarda zvijezda na noćnome nebu, dotakne i pomogne da vide tko su oni zapravo. Molim za naš svijet i sve ljude. Molim za njihove potrebe, kao i za svoje.

Daruj mi noćas dobar san, Gospodine, tako da se ujutro mogu probuditi osvježena i spremna za novi dan u kojem ću Te voljeti. Hvala Ti još jednom za blagoslove koji su nezasluženi i toliko brojni da ih se ne može izbrojati. Volim biti Tvoje dijete i žudim za riječju ”vjerna”, kako bih opisala moju službu Tebi svakoga dana, svake godine. Kada se ujutro probudim, neka se probudim s radosnim osmijehom, a ne turobnim duhom. Neka Tvoja zaštita i prisutnost okupaju ovo mjesto mirom i sigurnošću od neprijatelja. Laku noć Gospodine. U Isusovo ime, amen. – Rebecca Barlow Jordan

7. Oče, zahvaljujemo Ti 

“Oče, zahvaljujemo Ti za noć i za ugodno jutarnje svjetlo. Za hranu, odmor i Tvoju brigu i za sve ono što dane čini lijepima. Pomozi nam da radimo ono što trebamo, da prema drugima budemo pristojni i dobri – u svemu što radimo, u igri i poslu, kako bismo rasli u ljubavi svakoga dana,” – Rebecca Weston, 1890.

8. Noćna molitva (pjesmu napisala Twila Paris) 

“Sada kada liježem na spavanje, molim se da ćeš Ti, Gospodine, gledati na cijeli svijet, na svakog malenog dječaka i djevojčicu. Blagoslovi djecu koja su daleko, one koji ne znaju moliti, one koji nisu dobro, one koji su se poskliznuli i pali. Blagoslovi psića na ulici, susjede koje tek trebam sresti, posebno blagoslovi moju mamu i moga tatu.

Još bih jednu stvar htjela reći prije nego što završim dan. Htjela bih Ti se zahvaliti, Bože, za sve načine kako si me blagoslovio.

Blagoslovi djecu čiji dom je srušen, bebe koje još nisu rođene, blagoslovi one koji primaju Tvoju Riječ i srca onih koji je tek trebaju čuti.

Blagoslovi svu djecu svagdje – nadam se da znaju koliko se brineš. Možda ću jednoga dana otići i reći da ih i Ti voliš.

Blagoslovi i moju baku i djeda i sve prijatelje i sve što rade, blagoslovi svaku grančicu na mom obiteljskom stablu.

Još bih samo jednu stvar htjela reći Tebi: tako sam oduševljena svime što činiš. Zahvaljujem Ti još jednom, jer istina je da me blagoslivljaš:”

9. Egzamen 

Napisao ga je Ignacije Loyola. Egzamen je postupak svakodnevnog razmatranja onoga što smo učinili.

1. Sjetite se Božje prisutnosti 

Čak i nakon napornoga dana, nakon što se budete pokušali sjetiti Njegove prisutnosti i ući u nju, Bog će utišati vašu dušu. On je s vama. Pozovite Ga kako bi vam se pokazao.

2. Odgovorite zahvalnošću 

Zahvalnost daje Bogu slavu i pomaže nama da i u lošim danima možemo vidjeti ono dobro. Za koje male blagoslove danas možete zahvaliti Bogu?

3. Prisjetite se kako vam se Bog otkrio

Bog se otkriva kroz Pismo, ali možemo Ga primijetiti i u prirodi, događajima i ljudima. Ponekad se pokaže ”glasno” kroz čudesnu, božansku intervenciju. Drugdje se otkrije tiho, kroz ljepotu cvijeta ili iskrenog razgovora. Dok gledate na dan koji je za vama, možete li pronaći trenutke u kojima ste osjetili Božje otkrivenje ili intervenciju?

4. Pokajte se za svoje promašaje

Meni se ne sviđa priznavanje svoga grijeha, ali pokajanje je ključ stalnog obnavljanja odnosa s Bogom. Dok gledate na dan koji prolazi, sjetite se određenih situacija u kojima ste sagriješili. Sve to predajte Bogu i zamolite Ga za oprost.

5. Odlučite da ćete rasti

Bog nas stalno mijenja, stoga ne dopustite da vas vaši promašaji obeshrabre ili odrede. Njegova milost se stalno obnavlja. Prihvatite Njegov oprost. Molite Ga za milost promjene. Postoji li nešto što sada trebate učiniti ili se možda nekome ispričati? Što drugačije možete sutra učiniti?

Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!