Može li Bog oprostiti spolni odnos izvan braka?

Hoće li Bog oprostiti spolni odnos izvan braka? Seks izvan braka je jedan od mnogih grijeha koji ljudi čine, ali može biti oprošten. Ljubav Božja je toliko velika da nas može iscijeliti i obrisati naše pogreške.

Postoje mnogi kršćani koji su nekada počinili ovaj grijeh, kao i neke druge, ali im je oprošteno i sada hodaju u zajedništvu s Gospodinom.

Bog oprašta mnogo, vrlo je strpljiv i dobar. Ono što trebamo učiniti je otići Njemu i priznati naše grijehe, pokajati se i nastaviti vršiti Njegovu volju. Naravno, nekad ćemo podbaciti, ali naše spasenje ne ovisi o tome koliko smo mi dobri. Ono ovisi o Božjoj dobroti. Isus je rekao u Ivanu 10,27-28.

“Ovce moje slušaju glas moj; ja ih poznajem i one idu za mnom. Ja im dajem život vječni te neće propasti nikada i nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke.”

Molim vas shvatite da naš grijeh nije dovoljan da nas istrgne iz Božje sigurne ruke. Njegova ljubav i vjernost prema nama je velika. Ali ovo ne znači da je u redu griješiti. Razmotrite ovo što apostol Pavao piše u Rimljanima 6,1-2.

“Što ćemo dakle reći? Da ostanemo u grijehu da milost izobiluje? Nipošto! Jednom umrli grijehu, kako da još živimo u njemu?”

VIDI OVO: Što Biblija kaže o seksu izvan braka?

7 biblijskih stihova koji nas uče da je seks prije braka grijeh
Foto: Pixabay

Ne bismo trebali nastaviti s grijehom

Pavao nam jasno govori kako ne bismo trebali nastaviti s grijehom. Ne bi trebali koristiti milost Božju kao izgovor da činimo ono što je loše. Iako možemo pasti, uvijek imamo križ, mjesto oproštenja. Pravi kršćani se bore protiv svog grijeha i teže ga izbjegavaju. Lažni kršćani koriste milost Božju kao izgovor za blud, laž, krađu, itd.

Jedini neoprostivi grijeh je hula na Svetog Duha, kao što je opisano u Mateju 12,22-32. U kontekstu, tvrdi se da je Isus izvodio čuda silom Zloga. Ipak, neki kažu da je neoprostivi grijeh samoubojstvo. Ali nije tako. Samoubojstvo se nijednom ne spominje kao neoprostivi grijeh, ali hula na Svetog Duha se spominje tako.

Zato, može li neka osoba koja je imala seks prije braka i dalje biti spašena? Odgovor je definitvno da. Za one koji su na ovakav način zgriješili, sve što trebate učiniti je da odete Gospodinu, priznate svoj grijeh, primite očišćenje i oproštenje. Nakon toga, okrenite se od tog grijeha, oslonite se na snagu Božju i nemojte ga počiniti opet.

I na kraju, ako ipak podbaci, budite spremni da se opet pokajete i oslonite na milost Božju za oproštenje. Nemojte koristiti Njegovo oproštenje kao izgovor da griješite. Koristite Božju ljubav i milost kao sredstva zbog kojih vam je oprošteno.

1. Ivanova 1,9: “Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde.”

Autor: Matt Slick; Prijevod: Ivana R.; Izvor: CARM.org

NAJNOVIJE!