Kako možeš imati vječni život? Postoji samo jedan odgovor!

Svatko od nas se suočava s istom dilemom. Imamo grešni dug kojeg dugujemo Bogu, ali ga ni na koji način ne možemo otplatiti. Nijedno od naših rješenja – moralni život, religioznost ili mnoga dobra djela – ne mogu riješiti naš problem.

Bog je sam dao rješenje – onaj koji zadovoljava svoju pravdu i daruje nam milosrđe. Poslao je svoga Sina da plati kaznu koju smo dugovali. Isus je ispunjavao uvjete da bude naša zamjena jer nikada nije sagriješio (2. Korinćanima 5,21). Dobrovoljno je preuzeo naše mjesto na križu i iskusio punu mjeru Gospodnjega gnjeva zbog naše grešnosti. Umirući za nas, Krist je osigurao naše spasenje plaćanjem duga za sve naše prošle, sadašnje i buduće grijehe. Kad se pouzdamo u Isusa i predamo mu svoj život, On postaje naš osobni Spasitelj i Gospodin.

Velika je tragedija da mnogi čuju Evanđelje i odbacuju ga. Neki su poput bogatog vladara koji je položio svoje pouzdanje u materijalna dobra i okrenuo leđa istini. Drugi odbijaju čak i poslušati. Druga skupina je uvjerena da ide u nebo, na temelju pogrešnog pouzdanja u vlastita dobra djela. Samo oni koji su stupili u odnos s Isusom po vjeri u Njega imaju siguran ulazak u nebo.

Ako se pitate, kako mogu imati vječni život? Postoji samo jedan odgovor: po vjeri u Isusa Krista (Ivan 14,6). Imamo neprijatelja koji aktivno traži kako da oslijepi ljude za istinu (2. Korinćanima 4,4). Molite da se mnogi koji su odvojeni od Gospodina pouzdaju u Spasitelja i zadobiju vječni život.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Jesus.org

NAJNOVIJE!