Kada žena dođe u razdoblje u kojem se čini da je brak najvažnija stvar na svijetu, vrata iskušenja širom se otvaraju. Strpljenje, nježnost i ženstvene mainre se tada najviše testiraju.

No sestre, jednu stvar morate jako dobro zapamtiti; nemojte prilaziti muškarcu kada je gladan ili žedan!

Moj otac ne funkcionira najbolje kada je gladan. Moj brat, za kojeg svi znaju da se uvijek šali i da je veseo postaje velika beba i prestaje biti racionalan kada je gladan (možda malo pretjerujem).

No stvar je, primijetila sam da ova dva muškarca ne vole da ih se smeta kada su gladni.

Boaz, Rutin suprug, je izgleda bio isti takav, zato ju je Noemi savjetovala:

„Umij se ti i namaži, lijepo se odjeni pa idi na gumno. Ne daj da te prepozna prije nego što se najede i napije“ (Ruta 3,3).

Noemi je odlučila da je vrijeme da se Ruta uda. Dala joj je upute kako da se pripremi i ode do gumna gdje je Boaz radio tj. on je bio na mjestu gdje je odvajao smeće od blaga. Ruta je trebala čekati da se dogode sljedeće stvari:

1. Čekati dok ne završi posao (odvoji smeće od blaga)

2. Čekati dok se ne najede

3. Čekati dok ne završi piti

4. Čekati dok ne zaspe

Isti se savjeti daju ženama danas. Ako primijetite mladog muškarca za kojeg smatrate da je dostojan preuzeti ulogu supruga, oca i svećenika, morate osigurati da je završio s uklanjanjem onog nepotrebnog u svom životu.

Psalmi 1,4 nam govore da je Boaz vijao kako bi se riješio lošeg ječmenog zrna.

Svatko ima neke loše stvari koje vuče za sobom, a koje jednostavno ne bi trebale uči u vezu.

Ruta je u daljini čekala i gledala dok je Boaz vijao ječam. Iz daljine vi možete obratiti pažnju i primijetiti radi li ovaj muškarac s Gospodinom kako bi se riješio „bezvrijednih“ stvari u svom životu.

Tada je morala čekati da se najede.

„Reče im Isus: »Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni, neće ogladnjeti; tko vjeruje u mene, neće ožednjeti nikada«“ (Ivan 6,35).

Gladan čovjek još nije došao do Isusa, a ako je žedan, tada još nije povjerovao u vašeg Spasitelja.

Prema Health Day News, istraživači su saznali da „kada su ljudi gladni, vjerojatnije je da će postati ljuti ili agresivni… Razlog leži u količini seratonina, hormona koji pomaže u reguliranju ponašanja, koja fluktuira kada je osoba pod stresom ili nije sita.“

Ukratko, kada je netko gladan, dolazi do promjene u količini seratonina što osobu može učiniti ljutom, iziritiranom ili frustriranom. Takvo ponašanje možete očekivati i od muškarca koji nije duhovno nahranjen.

Na posljetku, Ruth je trebala čekati dok Boaz nije zaspao.

„Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti“ (Matej 11,28).

Je li vaš odabrani muškarac našao duhovni odmor u Kristu? Previše je muškaraca pod neprestanim stresom, umorni su i ne mogu se odmoriti. Sve će to stvoriti stres i u vašoj vezi. Vrlo je važno da on nađe odmor za svoju dušu.

Sjetite se da, prije nego je Bog doveo Evu Adamu, Adam je bio sit, imao je rijeke čiste vode, obavio je svoj posao i zaspao je. Sve je to i Boaz učinio. Sada je vrijeme da se pojavi Ruta.

No pričekajte.

Možda mislite da vi trebate učiniti nešto da vas vaš odabrani muškarac primijeti ako želite da vas primijeti? Ne, Ruta je učinila suprotno… Legla je. Ona nije napravila ni jedan zvuk kojim bi probudila Boaza. Ruta mu je tiho prišla i legla.

Kada dođe vrijeme da se otkrijete svome odabraniku, otkrijte mu se tako što mu se nećete otkriti.

„Slava je Božja sakrivati stvar, a slava kraljevska istraživati je“ (Izreke 25,2).

Ako je taj muškarac uistinu Božji princ, Gospodin će mu rasvijetliti pogled do vas te će vas on potražiti. Sve što trebate činiti jest ne otkrivati se i pričekati da ga Gospodin probudi.

Izvor: Theprayingwoman.com; Prijevod: Ida U.