NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMuškarac koji je zamalo umro tvrdi da je posjetio raj, a opisao...

Muškarac koji je zamalo umro tvrdi da je posjetio raj, a opisao je i Isusa

Jedan je muškarac podijelio svoju šokantnu priču navodnog posjeta raju, nakon bliskog susreta sa smrću koji je bio rezultat ozbiljne alergijske reakcije.

Steven Musick, autor je knjige pod naslovom Life After Heaven: How My Time in Heaven Can Transform Your Life on Earth (Život poslije raja: kako moje vrijeme u raju može promijeniti vaš život na Zemlji, op. prev.) rekao je za Faithwire kako je imao ozbiljnu reakciju na cjepivo za svinjsku gripu prije par godine dok je bio u mornarici. To mu je iskustvo zauvijek promijenilo perspektivu i život.

„Kada ste u vojsci uobičajeno je da vas cijepe protiv raznih bolesti i napasti… to je uvjet bez kojeg vas neće slati u akciju“, rekao je Musick. „Bio sam alergičan na cjepivo protiv svinjske gripe koje su testirali i dobio sam strašnu, dramatičnu reakciju.“

Primio je cjepivo nakon kojega je mjesecima bio bolestan

Preživio je reakciju i pokušao se nositi s posljedicama koje je ostavila na njegovo tijelo – bio je bolestan mjesecima nakon što je primio injekciju i rekao kako je „prošao poteškoću na putu k zdravlju“.

Nekoliko mjeseci kasnije medicinska mu je sestra dala protulijek za cjepivo i Musick je imao još jednu strašnu alergijsku reakciju, a ovoga je puta njegov život visio o niti.

„Dala mi je smrtonosnu dozu protualergijskog cjepiva ravno u moj krvotok“, rekao je. „Onesvijestio sam se u hitnoj i završio pet tjedana u komi.“

Tijekom ovog perioda od pet tjedana Musick tvrdi da je „otišao u raj“ i upoznao Isusa te je detaljno opisao što je vidio, čuo i razgovore koje je navodno vodio s Kristom.

VIDI OVO: Kako izgleda raj? Biblija nam otkriva nekoliko važnih stvari

„Najdramatičniji aspekt raja za mene je bio osjećaj da se nalazite u čistoj sreći“, prisjetio se te objasnio kako osjećaj intenziteta i mira nije rastao i opadao, kao na Zemlji. Umjesto toga bio je stalan: „Nema ničega s čime bih mogao usporediti kakav je to osjećaj u tom mjestu“.

Musick je nastavio: „To je osjećaj kao da ste potpuno obuzeti ali i u isto vrijeme potpuno slobodni.“

Opisao je viđenja iz raja

Isto je tako opisao svoja sjećanja i viđenja iz raja te je rekao kako je bio vani, ili u ruralnom okruženju koje je imalo veliko stablo hrasta, ogromno polje pšenice, brda i planine. Musick je rekao da je to sve bilo „prekrasan pogled“ ispunjen „briljantnim“ scenama te je dodao da je to bilo „poput HD slike na steroidima.“

No najviše je pažnje zadobila Musickova navodna interakcija s Isusom jer je rekao da su hodali ruku pod ruku i vodili razgovore.

„Isus je bio u ranim 30-ima, imao je dugu i lepršavu smeđu kosu, smeđe oči, tamnu put“, rekao je. „Nije jako velik, no snažno je građen. Pomislili biste da diže utege, da je body builder.“

Na kraju je Musick rekao kako je bilo „bolno“ čuti od Isusa da neće zauvijek ostati u raju. Odmah nakon razgovora probudio se na odjelu intenzivne njege i pogodila ga je surova stvarnost da će ostati na Zemlji.

„Kada je rekao ‘Ne možeš ostati’ probudio sam se u samoći, na odjelu intenzivne njege… nije mi bilo suđeno da tada ostanem u raju“, rekao je. „Kontrast između raja i zemlje toliko je velik da vas ostavi zatečenima.“

Pet tjedana je proveo u komi

Nakon što se probudio Musick je saznao da je pet tjedana proveo u komi, što ga je šokiralo.

Povratak nije bio lagan, s obzirom da je Musick godinama bio onesposobljen i svoje je tijelo opisao kao „slomljeno“. Tijekom vremena se, međutim, oporavio i nikada nije zaboravio iskustva za koja tvrdi da je dobio u raju. Godinama nakon svog strašnog iskustva progovorio je i podijelio svoju priču u Život poslije raja.

„Nema razloga da budem ondje“, rekao je i dodao kako su sestre mislile da se nikada neće probuditi. Musick čvrsto vjeruje da „postoji razlog“ zbog kojeg je i dalje na Zemlji.