10 tipova muškaraca za koje se kršćanke nikada ne bi trebale udati

Kada su u pitanju ”krivi muškarci”, postoji 10 tipova muškaraca za koje se kršćanke ne bi trebale nikada udati.

Koje tipove muškaraca bi, prema autoru J. Lee Gradyu, žene trebale izbjegavati?

Nevjernik. Druga Korinćanima 6,14 kaže: ”Ne budite s nevjernicima pod jednim te istim jarmom; što ima pravednost s bezakonjem? Što li je zajedničko svjetlu i tmini?” Ovo nije samo religijsko pravilo, već Riječ Božja. Ne dopustite muškom šarmu, izgledu ili financijskom uspjehu da vas stavi na kompromis prema onome za što znaš da je ispravno. Ako dečko nije nanovo rođen, obrišite ga s liste.

Lažljivac. Ako otkrijete da je muškarac s kojim se viđate lagao o svojoj prošlosti ili da uvijek nalazi načine kako bi sakrio neke tajne, bježite od njega. Brak se mora graditi na temeljima povjerenja.

Playboy. Ako ste se udali za muškarca koji je prije vašeg vjenčanja spavao sa svima okolo, možete biti sigurni da će to nastaviti i poslije.

VIDI OVO: 6 tipova žena koje bi kršćanin trebao izbjegavati

Nemaran. Postoje brojni primjeri kršćanskih muškaraca koji su se razveli prije nekoliko godina, no Duh Sveti ih je obnovio, i sada se žele ponovno oženiti. Drugi brakovi mogu biti dobri. No, ako primijetite da se ne brine o svojoj djeci  iz prvog braka, upravo ste se izložili kobnoj pogreški. Svaka osoba koja ne želi platiti za svoje pogreške iz prošlosti ili podržati dijete iz prethodnog braka neće postupati odgovorno ni prema vama.

Ovisnik. Nikada se nemojte vjenčati za muškarca koji odbija pomoć ako ima problema s ovisnostima o alkoholu, drogi ili nečemu drugom.

Propalica – lijenčina. Apostol Pavao napisao je Solunjanima: ”Ako tko neće da radi, neka ni ne jede.” (2 Solunjanima 3,10). Isto pravilo vrijedi i ovdje: Ako muškarac ne želi raditi, nije zaslužio da mu budeš žena.

Narcis. Ako vaš dečko provodi šest sati u teretani te redovno objavljuje fotografije svojih bicepsa na Facebooku, imate problem. Svaki čovjek opčinjen sa svojim izgledom i potrebama nikada neće biti u mogućnosti voljeti vas požrtvovno, kao što Krist voli svoju Crkvu (Efežanima 5,25).

Zlostavljač. Ako muškarac s nasilnim tendencijama ne može kontrolirati svoju ljutnju kad situacija uzavre, nemojte pokušavati racionalizirati takvo ponašanje.

VIDI OVO: 6 vrsta muškaraca koje kršćanke trebaju izbjegavati

Vječni dječak. Ako mu mama još uvijek kuha i pere u dobi od 35 godina, možete biti u nevolji ako mislite da možete biti žena muškarcu koji još uvijek nije odrastao.

Kontrolor. Prva Petrova poslanica 3,7 zapovijeda muževima da prema ženama postupaju kao prema jednakima sebi. Ako vas muškarac s kojim se viđate spušta, daje ponižavajuće komentare na račun žena ili ušutkava vaše darove, odmaknite se o njega. Žene koje se udaju za kontrol-frika završe u depresivnoj noćnoj mori.

NAJNOVIJE!