Vrste muškaraca koje kršćanke trebaju izbjegavati
Foto: Pexels

Koje vrste muškaraca kršćanke trebaju izbjegavati? Ako primijetite neke od sljedećih znakova, ne upuštajte se u vezu.

Muškarci koji ne stavljaju Boga na prvo mjesto

Mislim da je ovo najvažnije od svega. Ako muškarac ne stavi Boga na prvo mjesto u svom životu, onda ćete vi vjerojatno biti nisko na njegovoj listi prioriteta. Muškarac koji je Isusa Krista stavio u središte svoga života vjerojatno će svoju ženu ili djevojku staviti visoko na listu prioriteta, jer je muškarcima zapovjeđeno da ljube svoje žene kao što je Krist ljubio Crkvu i dao svoj život za nju (Ef 5,25).

Muškarci opsjednuti hobijima

Moja supruga voli gledati koledž ligu nogometa i košarke, pa čak i profesionalnu nogometnu ligu, ali nije opsjednuta time. Radije bi provodila vrijeme sa svojom obitelji i propustila utakmicu, ​​nego se zalijepila za TV dok utakmica ne završi. Ako je muškarac ovisan o svom hobiju, možda ćete završiti na drugom mjestu u odnosu na ono čime je opsjednut. Ne biste li radije imale čovjeka koji je opsjednut slavljenjem Boga, i koji na sljedeće mjesto stavlja svoju ženu ili djevojku?

VIDI OVO: Što svaka slobodna djevojka treba znati prije nego stupi u vezu s muškarcem?

Muškarci koji zlostavljaju svoje majke

Svaki muškarac koji sa svojom majkom razgovara oštro ili ju maltretira vjerojatno će se prema drugim ženama u svom životu ophoditi na isti način. Prvo, on krši Petu zapovijed da poštuje oca i majku. Postoji snažna korelacija između toga kako se čovjek odnosi prema majci i kako će se ophoditi prema svojoj djevojci ili ženi. Ako je muškarac oštar prema svojoj majci ili ju maltretira, onda je to veliki znak upozorenja za vas.

Muškarci koji se brinu jedino o sebi

Jednom sam čuo priču o ženi koja se žalila da se njezin suprug ponaša kao da je Bog. Htio je sve, izuzev da mu se klanja. Sve se moralo vrtjeti oko njega i uvijek je htio biti u središtu pažnje. Bog je dostojan tog mjesta u vašem životu. Nitko drugi nikada ne bi trebao biti u središtu pažnje, i ovakvog muškarca treba ostaviti!

VIDI OVO: Molim vas, nemojte se udati za njega

Muškarci koji su grubi prema životinjama

Žene, ispitajte pobliže kako muškarac tretira svoje ljubimce ili druge životinje. Sve životinje su također dio Božje kreacije, a na početku Postanka čitamo da je Bog rekao kako je sve što je stvorio dobro. Ta izjava uključuje stvaranje životinja. Dakle, ako čovjek maltretira životinje ili se prema životinji koja je u njegovoj skrbi ponaša nezainteresirano, onda je to čovjek kojeg treba izbjeći pod svaku cijenu.

Kakav je s djecom?

Još jedan znak upozorenja jest muškarac koji ne voli djecu niti voli biti u njihovoj blizini. Djeca su Bogu dragocjena, a ako je neki muškarac vaš potencijalni partner i otac vaše djece, a ne može podnijeti biti među djecom ili s njima lako izgubi živce, ovo upozorenje shvatite ozbiljno, jer on može još gore postupati kad bude imao vlastitu obitelj. Bilo bi vam bolje bez ovakvog muškarca.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Aleksandar J.; Izvor: Faithinthenews.com