Musliman je namjeravao ubiti svog kršćanskog rođaka, a onda mu se Isus pojavio u snu

Muslimanski Egipćanin koji je namjeravao ubiti svog kršćanskog rođaka je otkrio svoju priču o čudesnom obraćenju nakon što mu se Isus pojavio u snu.

U ovoj priči, koja podsjeća na čudesan susret apostola Pavla s Isusom na putu u Damask, Mostafa je rekao da mu je njegova obitelj naredila da ubije svog rođaka jer je vjerovao u Isusa Krista.

Smatrao je da može pokazati poštovanje prema svojoj obitelji samo ako ispuni taj zadatak. Jednog dana je njegov rođak, Mohammed, sjedio u crkvi i slušao propovijed. Mostafa se skrio pozadi čekajući pravo vrijeme za napad.

Tada se nešto čudesno dogodilo. Mostafa je primijetio da ga propovjednikove riječi ne vrijeđaju niti da osjeća ikakvo gađenje prema glasovima koji su slavili Isusa. Zapravo, njegovo se srce počelo buditi. Ubrzo je shvatio da ne može ubiti svog rođaka te mu je sve odmah odlučio priznati, piše Faithwire.

„Došao sam iz sela naše obitelji kako bi te potajno pratio i vidio jesi li zaista postao kršćanin“, rekao je sa suzama, „Trebam obavijestiti obitelj o ovome što sam vidio, ali ne mogu. Mislim da si napravio dobar izbor. Možeš li mi reći više? Zašto si napustio islam za kršćanstvo?

Mohammad je odmah pozvao Mostafu u svoj dom gdje mu je počeo objašnjavati evanđelje. Par je proveo cijelu večer u razgovoru o životu i obećanjima Isusa Krista. U konačnici je Mostafa odlučio da mu je potreban odmor nakon vrlo emocionalnog dana.

No Bog još nije bio gotov s njim. Dok je spavao, sanjao je san. Isus mu se pojavio na križu i rekao mu: „Sve sam ovo učinio jer te volim i želim da budeš slobodan od svojih grijeha“.

Slijedeće je jutro Mostafa otrčao Mohammedu i zamolio ga da se moli za njega. U trenu je primio spasenje, a njegovi su grijesi oprani u Krvi Kristovoj. Mohammed se odmah pokajao za grijehe te je svoj život predao Isus: „Namjeravao sam ubiti svog rođaka, tvog sljedbenika“, rekao je, „No sada sam spreman dati svoj život za Tebe“.

Mjesec dana kasnije Mostafa je kršten, a njegov rođak i najbolji prijatelj je bio uz njega. Sada se zarekao da će hodati uz Isusa sve preostale dane svog života.

No, zbog teških i smrtonosnih posljedica obraćenja na kršćanstvo u državi u kojoj prevladavaju muslimani, Mostafa je morao svoje obraćenje držati tajnim od svoje obitelji.

On i Mohammed zajedno čitaju Bibliju, mole se i imaju tajne sastanke. Podijelit će evanđelje sa ostalima oko sebe kada to bude sigurno. Ovakav stupanj progona i rizika je čest za vjernike u zemljama gdje se vjera u Isusa smatra uvredom i bogohuljenjem za većinu ljudi.

Neka Bog ovim muškarcima da snagu da hodaju u duhu i da časte Gospodina svime što posjeduju.