Musliman u snu susreo Isusa koji mu je na tijelu ostavio znak za čitav život

Musliman je u snu susreo Isusa koji ga je dotaknuo govoreći mu: „Sada vjeruješ u mene. Napusti ovo mjesto.“

Kurdski musliman koji je iz Turske hodočastio u Meku u očajničkom pokušaju da sredi svoj život, vratio se je kući kao kršćanin, na zaprepaštenje svoje obitelji.

Sadašnji kršćanski pastor Ali imao je osobno viđenje i njegova je životna misija postala ponovo ujediniti Abrahamove sinove. Godine 2014. govorio je o tome na konferenciji Na raskršću u Jeruzalemu.

Musliman je zavapio za Božju pomoć i usnuo

Ali je bio alkoholičar, a prijatelji su ga nagovorili da pođe na hadž (hodočašće) u Meku, sveti islamski grad. U Saudijskoj Arabiji alkohol je zabranjen i njegovi su prijatelji smatrali da bi ga takav vjerski čin mogao osloboditi ovisnosti. Kad je stigao u Meku, zavapio je za Božju pomoć i usnuo.

U snu mu se je ukazao Isus i dotaknuo ga govoreći mu: „Sada vjeruješ u mene. Napusti ovo mjesto.“ Kad se je ujutro istuširao, mislio je da vidi prašinu na mjestu na kojem ga je Isus dodirnuo na prsima, ali ustvari je njegova dlaka na tom mjestu posijedila u obliku dlana.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Na tradicijskom dočeku po povratku s hadža, svima je najavio da je vidio Isusa u Meki i da je postao kršćanin. Obitelj je bila šokirana. Ali je plakao pred svojom ženom i molio ju za oproštenje zbog načina na koji se je ponašao prema njoj, jasno pokazujući veliku promjenu u svojem životu.

VIDI OVO: 5 stvari o islamu koje svaki kršćanin treba znati

Međutim, sljedeće tri godine nije mogao doći do Biblije, a prošlo je sedam godina prije negoli je upoznao još jednoga turskog kršćanina. S vremenom je ipak osnovao kršćansku zajednicu u Ankari, čije je vođenje nedavno prepustio drugima, a on je osnovao novu zajednicu u istočnoj Turskoj, odakle i potječe.

Protestantska Kristova crkva organizirala je susret Na raskršću u srcu jeruzalemskoga Starog grada. Svrha je tog okupljanja bila pomirba arapskih kršćana i židovskih Isusovih sljedbenika. Na skupu su sudjelovali izaslanici bliskoistočnih zemalja Irana, Egipta, Cipra i Jordana.

Isusovo ukazanje mu je promijenilo život

Govoreći na turskom jeziku, uz simultani radijski prijevod, Ali je govorio o svojem pretku Abrahamu i kako ta zajednička baština kršćana i muslimana mora poslužiti kao temelj za pomirenje i ponovo ujedinjenje Abrahamovih sinova Izaka i Jišmaela (koji su imali različite majke). Navodeći primjer kako obiteljska podjela može izazvati trajan sukob među djecom, ustvrdio je da se je to isto dogodilo s Abrahamovom djecom, koja nastavljaju sa svađom i sukobima među sobom. Ali došlo je vrijeme pomirenja i prestanka razdora. Ali je istaknuo: „Naše je poslanje veoma važno – mi moramo pomiriti svijet.“ To je moguće jedino u Isusu. „Svatko u Turskoj kaže da vjeruje u Boga. Ali me ljudi svejedno progone!“ zaključio je.

Sljedeći je govornik bio izaslanik iz Hebrona (gdje je Abraham pokopan), koji je također govorio o važnosti pomirenja: „Prije sam mrzio Židove, ali Isus je promijenio moj život.“

Isusovo ukazanje Aliju sasvim je promijenilo njegov život i on nosi otisak Isusova dlana na svojim prsima kao dokaz. Vjeruje da Isus može pomiriti i najveće neprijatelje, čak i zavađene potomke Abrahamovih sinova Izaka i Jišmaela.

Izvor: Book.hr/Reallifestories.org

NAJNOVIJE!