Muslimanka se zavjetovala da će se ubiti ako je Isus ne zaustavi
Foto: Pixabay

Muslimanka je osmislila plan kako se ubiti, a njezina majka ju je čak molila i da ubije nju.

Padina je bila ono što bi se reklo model uzorne muslimanke. Mlada muslimanka je bila rođena i odgojena u učenju Kurana. Učila je i pamtila stihove svakoga dana prije nego što je išla u školu. Naučila je mrziti kršćane i čak je vjerovala u obećanje da će je ubijanje kršćana odvesti u raj. Tko to ne bi želio?

Slijedeći svoj dnevni ritual i molitve, Padina je učinila sve što je bilo u njezinoj moći kako bi bila muslimanka kakva bi trebala biti da dobije takav život. No slijediti pogrešnog boga je bilo iscrpljujuće, zbog čega se osjećala prazno, bespomoćno i depresivno.

Nakon što je njezinoj majci dijagnosticirana multipla-skleroza, Padina se osjećala zarobljeno, čak i depresivnije i beživotnije nego ikada ranije. Učinila je plan kako se ubiti, a njezina majka ju je čak molila i da ubije nju. Bez ikakve nade u budućnost te zbog neprestane praznine, Padina se složila s time da će ubiti i sebe i svoju majku i da će tako prekinuti agoniju u kojoj su one bile zatočene.

Unatoč tomu što je cijeli svoj život provela slijedeći Allaha, otkrila je da tog Allaha nije mogla pronaći nigdje u svojoj patnji i očaju. Osjećala se tako udaljenom od Allaha i nije vidjela izlječenje za koje je vjerovala da joj on može dati.

Naravno, Isus Krist, jedini pravi Bog, je izvrstan Liječnik. Padina Ga (još uvijek) nije pronašla.

Dok je tako večer prije nego što će ubiti majku i sebe prebacivala kroz televizijske programe, Padina je naišla na kršćanski program na kojemu je pastor evangelizirao. Govorio je Irancima (i muslimanima, kao što je i ona bila) o tome da postoji Istina u obećanju da ”Gospodin ima nadu i budućnost” za njih.

Padinino srce puno mržnje prema kršćanima je počelo plamtjeti. Bila je toliko prožeta svojim lažnim bogom kojemu je služila da nije mogla vidjeti nadu koju joj je Gospodin nudio. Nakon što je vidjela da njezina majka moli molitvu spasenja preko telefona sa lokalnim pastorom, njezina ljutnja se pretvorila u bijes. Umjesto da moli za smrt kao što je to činila ranije, njezina majka sada je molila da njezina kći moli zajedno s pastorom. Smrt se pretvorila u svjetlost, a ona je iskusila Onoga koji donosi život.

VIDI OVO: 5 stvari o islamu koje svaki kršćanin treba znati

Ipak, Padina se nije dala uvjeriti.

Isus ne može učiniti ništa“, odgovorila je svojoj majci. „ Isus je ništa. Neću bogohuliti na Muhameda“.

Odlučila je razgovarati s pastorom samo da mu kaže kako će se ubiti i da Isus ne može učiniti ništa kako bi je spasio. Na njezino iznenađenje, pastor je nije pokušao spriječiti. Umjesto toga, izazvao ju je govoreći „Allah ništa nije učino za tebe. Daj Isusu priliku. Uvijek se možeš ubiti idući tjedan“.

Čvrsto odlučivši dokazati mu da je u krivu, Padina je prihvatila pastorov izazov sa snažnom željom kako bi mogla nazvati kršćanski program idućeg tjedna i reći kršćanskoj publici da je ”Isus ništa”.

Naš Bog je Bog izvrsnih stvari, ali jedna od meni najboljih stvari koje On posjeduje jest izvrstan smisao za humor. Iskušajte Ga u svojoj sebičnosti i On će vam pokazati svaki puta da ste u krivu.

Idućeg jutra, Padina se probudila i vidjela da njezina majka hoda hodnikom. Takvo što nije mogla sama učiniti sve otkako joj je dijagnosticirana bolest.

Padina je svoju majku odvezla u bolnicu kako bi ondje napravili na njoj testove. Testovi su pokazali da njezina majka više nema multiplu-sklerozu (što je neizlječiva bolest). Prošlo je manje od 24 sata otkako je svoj život predala Isusu dok nije bila izliječena. Ona trenutno služi kao živi primjer vjernosti i dobrote Isusa Krista. Dobila je izlječenje koje joj niti jedan drugi bog, čak niti Padinin voljeni Allah nije mogao dati.

Kada je vidjela da za njezino izlječenje nije zaslužan imam kojemu se molila već Isus Krist, Padina je bila iznenađena.

Otkako sam izrekla te riječi, moje srce se promijenilo, objašnjava ona“.

U tekućem tjednu Padina je ponovno nazvala kršćanski televizijski program. Ipak, umjesto da se ubije kao što je planirala, izrekla je molitvu Isusu u snažnom ispovijedanju vjere: „Ti si živi Bog. Ti si me očistio i ispunio. Svoj ću život predati tebi“.

Pronašla je ono što joj je nedostajalo i za nešto za što se zaklela da nikada neće učiniti je bilo ono što ju je privuklo ka Isusu. Njezino svjedočanstvo me podsjeća na Pavlovo – svjedočanstvo jednoga od najvećih začetnika Crkve svih vremena. Pavao (koji je nekoć bio Savao) je u svome životu ubijao i progonio kršćane. Ipak, Božja nadnaravna ljubav i izlječenje je bilo ono što je promijenilo Pavlovo srce. Čak i iz najdubljih dijelova onoga za što teolozi smatraju da je bila njegova zatvorska ćelija, Pavao je vjerno slavio Boga sve do svoje smrti.

Čuvši ovu promjenu u Padininom srcu me nagnalo da vjerujem kako će i ona vjerno slijediti Isusa Krista – jedinoga pravoga Boga – sve do svoje smrti.

Radujmo se danas s ovom divnom ženom! Njezina duša je spašena i ona napokon zna Istinu – da Gospodin ima predivan plan za njezin život te da je nikada ćete ostaviti niti zaboraviti.

IZVORFaithit.com