Moj muž me ignorira: Što učiniti kada vas odbije vaš muškarac?

U posljednje vrijeme često čujemo žene koja kaže da ih muž ignorira. Kako da žena nađe mir kada ju odbije muškarac kojeg voli?

Sakupili smo mnoge poruke žena. Teško ih je čitati i biti dio nevolja kroz koje one prolaze. U posljednje vrijeme mnoge se žene žale da ih muževi ignoriraju. Vrlo je teško čitati o tome kako se bezvrijedno osjećaju. Zbog toga poželim sve te muškarce postaviti u jedan red i povikati na svakog od njih:

„Ostavite televiziju na jednu sekundu i obratite pozornost na vašu suprugu“.

To se naravno ne može dogoditi. No kroz ovaj zapis ja mogu virtualno povikati na njih i obratiti im se.

Žene samo žele da muževi provode vrijeme s njima. One žele znati što bi trebale učiniti jer je situacija takva da se osjećaju depresivnima i kao da nisu ni malo važne svojim muževima. Osjećaju se kao da oni ne mare.

Provela sam dosta vremena razmišljajući o rješenju te teške situacije jer znam da mora postojati. Kako da prekinemo takvo ponašanje?

1. Raskidanje začaranog kruga

Ovo je često vrlo okrutan krug: suprug ignorira suprugu, ona je zbog toga frustrirana i počinje prigovarati, nakon toga se suprug još više distancira, a supruga počne tonuti u depresiju te se emocionalno ugasi. Brak tada pati, supružnici postaju udaljeni te nastaju drugi, veći, problemi.

VIDI OVO: Svaki dan sam činila tu istu stvar: kada sam prestala, moj brak je doživio potpunu preobrazbu

Ovaj užasni začarani krug jednostavno treba prestati prije nego se javi ogorčenje te se supružnici udalje jedno od drugoga. U savršenom bi se svijetu supruzi probudili te bi se počeli ponašati prema svojim ženama s poštovanjem i pažnjom.

Bili bi vrlo pozitivno iznenađeni kada bi otkrili prave plodove istinske intimnosti te bi ju nastavili produbljivati jer ona rađa predivne plodove. No istina je da se to kod većine muškaraca neće dogoditi. Smatram da se taj začarani krug može raskinuti slijedećim korakom. Supruga se mora oduprijeti od toga da se želi i da postane ogorčena te mora usmjeriti svoju pažnju na Spasitelja.

muž ignorira
Foto: Pixabay

2. Pronađite svoju pravu vrijednost

Kako da žena nađe mir kada ju odbije muškarac kojeg voli? Ona treba dnevno donositi svoje brige Kristu jer On brine za nju te ima dobre namjere prema njoj i njezinom braku. Kada supruga usredotoči svu svoju energiju na svog supruga i pokušava u njemu naći ispunjenje, tada će se razočarati.

Naravno, brak bi trebao donositi zadovoljstvo, ali on ne može funkcionirati kao oblik spasenja. Ništa što mi na ovoj zemlji možemo osjetiti nas ne može ispuniti i učiniti cijelima. Većina ovozemaljskih stvari nam daje maleni uvid u ono što ćemo imati na nebesima. C. S. Lewis je napisao:

„Kršćanin kaže: ‘Biće nije rođeno sa željama ako ne postoje načini da se te želje utaže. Dijete osjeća glad tako da postoji hrana. Pače želi plivati tako da postoji voda. Muškarac osjeća seksualnu žudnju tako da postoji seks. Ja osjećam želju koju ništa na ovome svijetu ne može utažiti ni zadovoljiti, tako da je najvjerojatnije objašnjenje da sam stvoren za drugi svijet. Ako ni jedan ovozemaljski užitak ne zadovoljava moju želju, to ne znači da je ovaj svijet lažan. Vjerojatno je da ovozemaljski užitci nisu stvoreni kako bi tu želju utažili, nego kako bi ju još više potaknuli i dali naznaku onoga pravog. Ako je to tako, tada moram paziti, u jednu ruku, da nikada ne prezirem, da ne budem nezahvalan za ove zemaljske blagoslove, a u drugu ruku, moram paziti da ih ne zamijenim za nešto čega su oni samo kopija ili jeka ili iskrivljena slika. Moram u sebi održavati živom želju za mojom pravom domovinom koju neću naći do smrti; ne smijem ju nikada zanemariti ili staviti na drugo mjesto; moram si, kao cilj života, postaviti zadatak da ustrajno koračam prema toj domovini i da pokažem drugima kako da to čine’“.

VIDI OVO: 12 pravila za sretan brak

Uživajte u blagoslovima braka, no kada se čini da su oni nestali, a vi se budete osjećali usamljenima, pogledajte iznad svega toga – pogledajte na mjesto gdje ćete pronaći potpuno zadovoljstvo.

Autorica: Michelle Lindsey; Prijevod: Ida U.; Izvor: Faithit.com

NAJNOVIJE!