Muž koji ne vjeruje u Boga: Kako nastaviti s njim živjeti?

Vaš muž ili žena ne vjeruje u Boga? Kako trebamo nastaviti živjeti s tim bračnim partnerom? Trebamo li ga ostaviti ili Bog ima nešto drugo u planu za naš brak?

Biblija nas uči da bismo trebali ulaziti u brak samo s vjernim osobama (1. Korinćanima 7,39). Ipak, mnoge žene su udane za nevjerne muškarce.

Možda nisu bile poslušne Božjoj Riječi; možda su se obratile u braku; možda su njihovi muževi napustili Boga nakon vjenčanja. U svim ovim slučajevima, pitanje je kako bi se žena trebala ponašati. Na ovo pitanje je jasno odgovoreno u 1. Petrovoj 3,1-6:

“Tako i vi, žene, pokoravajte se svojim muževima: ako su neki od njih možda neposlušni Riječi, da i bez riječi budu pridobiveni življenjem vas žena, pošto promotre vaš bogoljubni i čisto življenje. Vaš nakit neka ne bude izvanjski – pletenje kose, kićenje zlatom ili oblačenje haljina. Nego: čovjek skrovita srca, neprolazne ljepote, blaga i smirena duha. To je pred Bogom dragocjeno. Tako su se doista i nekoć svete žene, zaufani u Boga, resile: pokoravale su se muževima. Sara se tako pokori Abrahamu te ga nazva gospodarom. Njezina ste djeca ako činite dobro ne bojeći se nikakva zastrašivanja.”

VIDI OVO: Brak između vjernika i nevjernika: Zašto to nije dobar izbor?

Nema razlike između žene udane za vjernika ili nevjernika

Zapanjujuće u ovom odjeljku je da Petar ne pravi nikakvu razliku između žena udane za vjernike od onih koje su udane za nevjernike – u oba slučaja bi se trebale ponašati isto prema svojim muževima.

To jest, žene se trebaju pokoravati svojim muževima, podrediti im se; pokazati poštovanje; njihovo ponašanje treba biti nevino i nježno; i trebaju biti blagog duha. Ovako žena treba živjeti, bez obzira da li je li udana za kršćanina ili nekršćanina, zato što je ovakvo ponašanje ugodno Bogu. Pokazuje se nada da će kroz ženu koja vjeruje, ne Kršćanin povjerovati u Evanđelje.

Na kraju, ovo je vrlo uzvišen poziv, posebno za one žene koje su udane za nekršćane, jer njihovo ponašanje često ne ohrabruje podređivanje.

VIDI OVO: Molitva za budućeg muža: Vrijedi li moliti?

Ako muž maltretira ženu, ili je ohrabruje da se uključi u grješne stvari, onda mu se ona ne treba podrediti u ovom području. Na kraju krajeva, žena je pod većim autoritetom (Kristovim), i zato bi trebala htjeti služiti mu i zadovoljiti ga u svemu što čini.

Izvor: Biblword.net; Prijevod: Ivana R.

NAJNOVIJE!