Na internetu je našao slike dvije djevojčice, a zatim shvatio da ih njegova žena traži 40 godina

Čovjek je na internetu ugledao slike dvije djevojčice, a kasnije je shvatio da ih njegova žena traži dugih četrdeset godina. 

Najgora stvar za roditelja je biti razdvojen od svog djeteta, ali majka Lani živjela je tako posljednjih 40 godina.

Lani je s Thailanda, upoznala je čovjeka koji je radio za američke zračne snage. U Tajlandu je bio stacioniran za vrijeme vijetnamskog rata. Zaljubili su se, vjenčali i preselili u Ohio. Tu su dobili kćerku, a potom su se preselili u Oxford, Engleska te tu dobili još jednu kćerku.

Majka i kćerke su ponovno ujedinjene zahvaljujući društvenim mrežama

Dvije godine kasnije par se razveo, Lani nije znala dobro engleski, te nije razumjela da je potpisala da se odriče svih prava da ikada više vidi svoje kćerke. Od toga dana, majka i kćerke 40 godina pokušavaju naći jedne druge – konačno su ponovno ujedinjene, zahvaljujući društvenim mrežama.

Kada su rastavljene, njene kćerke Starla i Jeannie su imale samo 2 i 3 godine. Bilo je to teško i za njih i za majku. Kada su malo odrasle, Starla i jeannie su pretražile svaku bazu podataka koju su mogle.

Godine su prolazile, a one su se pitale trebaju li prestati tražiti majku i nastavili sa svojim životom. Ali je odjednom Starla dobila neočekivanu poruku na Facebooku. Bila je to poruka od Mark Szarmacha.

Zbog njenog naglaska pomislio je da se Starla zove Stella, a Jeannie Jenny. Nije ni čudo što mu je bilo teško pronaći ih.

Na internetu je našao slike koje su ga šokirale

Mark je također da se njihov otac zove John Thompson, ali to ime je vrlo često pa je morao provjeriti sve ljude na koje je naišao sa tim imenom. Vremenom je pronašao njegovu posmrtnicu te je tako saznao za imena njegovih kćerki. To saznanje mu je olakšalo daljnju potragu. Našao je profil na Facebooku, Jeannie Toomey te je bio šokiran slikom koju je vidio.

Mark je kontaktirao Jeannie, koja je bila u nevjerici. Ona i Starla su isplanirale brojne stvari s Lani kada se nakon 40 godina konačno ponovo vide.