Na putu do teretane je izgubila novčanik, a onda joj se na vratima pojavio nepoznati muškarac

Nakon što je na putu u teretanu izgubila novčanik, dobila je poruku da se ispred njezine kuće nalazi nepoznati muškarac koji je držao nešto u rukama.

Katie Egger Makriz iz Washingtona je izgubila novčanik dok je žurila u teretanu jedno jutro. Svatko kome se nešto slično dogodilo zna da je jako zamorno ponovno sve mijenjati, od kartica, novca i osobne – uz to, svi vaši podatci su sada u tuđim rukama.

Katie nije ni primijetila svoju pogrešku dok joj na mobitel nije stiglo upozorenje od osiguranja. Dok se pripremala za svoju popodnevnu fitness skupinu koju vodi u 18:00, poruka je javila da se ispred njezine kuće nalazi nepoznati muškarac, a kada je vidjela što mu je u rukama bila je još sumnjičavija.

Nebo je vani bilo tamno, a budući da je znala da joj ništa ne treba biti dostavljeno, Katie je postala sumnjičava. Kasnije je napisala na Facebooku:

„Većina snimaka koje ljudi objavljuju su u vezi krađa, provala, uništavanja posjeda i paketa, a naše je susjedstvo u ovo doba puno takvih događaja.“

No, na Katieno iznenađenje, nije sve bilo crno. Prvo je bilo teško vidjeti što je nepoznati muškarac u kariranoj košulji namjeravao dok je zavirivao u njezin poštanski sandučić i gledao u njezinu kuću – tada je prišao ulaznim vratima.

Brzo se okrenuo i otišao, a Katie je zanimalo što je to ostavio ispred vrata. Pozvala je supruga da pogleda o čemu je riječ. Ispalo je da je stranac vratio njezin izgubljeni novčanik.

Tek je tada Katie shvatila da je izgubila novčanik dok je žurila u teretanu. Ovaj dobri stranac ga je našao te ga je vratio na adresu njezine osobne iskaznice.

Warning: this is a POSITIVE “does anyone recognize this guy?” Doorbell camera post. 😉 Typically, posted videos from Ring cameras are about package thefts, break ins, people juggling car doors on the street to see what’s open…and our neighborhood list serv is always littered with these this time of year. But this morning I saw an alert while I was setting up my 6am class at Off Road DC – I clicked over and thought it was a little weird for a delivery that early, but figured maybe someone got my mail or whatever. Turns out: I was in a huge rush this am and didn’t zip my bag. My wallet fell out in the middle of the road. This guy was nice enough to stop his van, clearly checked the address on the ID and returned it under our mat. Anyone who lives in DC knows this is pretty much unheard of- you drop a wallet, you lose a wallet, and you usually lose everything in your accounts if you’re not quick, too. Counting my blessings today- I'm damn lucky. Random Dallas fan in the plaid with the white van: thank you. You’re what’s right in the world.

Objavljuje Katie Egger Makris u Četvrtak, 15. studenoga 2018.

Katie je podijelila taj događaj na Facebooku:

„Ovaj je muškarac bio tako dobar da se zaustavio, provjerio adresu na osobnoj i vratio mi novčanik. Svi koji žive ovdje znaju da je ovo gotovo nemoguće – većinom izgubite sve ako izgubite novčanik, uključujući sav novac na računima. Danas sam jako zahvalna i sretna. Želim zahvaliti muškarcu koji mi je pomogao. Da su barem svi na svijetu takvi.“