Na putu prema poslu je ugledao požar, a u kući je zatekao užasan prizor

Čovjek je na putu prema poslu ugledao požar u obližnjoj kući. Stao je i ugledao užasan prizor.

Gotovo sigurno je Bog sudjelovao u tome da Ryan Pasborg iz Wyominga bude upravo tamo gdje je bio potreban kada su majka i njezinih četvero djece bili u strašnoj nevolji.

Ryan Pasborg iz Green Rivera u Wyomingu vozio se na posao kada je osjetio miris dima i vidio plamen kako dolazi iz kuće u Jamestownu. Kasnio je, ali nije vidio sirene ili hitnu pomoć na licu mjesta pa se zaustavio pored kuće.

Po dolasku, Ryan je vidio troje djece kako izlaze iz kuće. Rekli su mu da je njihova majka (34) još uvijek unutra s njihovim 4-godišnjim bratom. Mama i četvero djece spavali su kad je izbio požar u kući.

Dobri Samarijanac dolazi u pomoć

Ryan Pasborg, nekadašnji dobrovoljni vatrogasac u Superioru u Wyomingu, nije oklijevao niti trenutka prije nego što je ušao u kuću u potrazi za majkom i djetetom!

Ušao je kroz garažu, ali se jednom morao usuditi ući unutra jer je dim bio tako gust.

Nakon nekoliko koraka u kuhinju, Ryan je pronašao dječaka, zgrabio ga i pobjegao iz plamena. Zatim je brzo stavio svo četvero djece u svoj kamion kako bi ih zaštitio od niskih temperatura i vratio se u zapaljeni dom kako bi pronašao njihovu majku.

Ryan je ovaj put morao puzati dalje u dom, ali je na kraju pronašao majku djece. Bila je teško opečena i, dok ju je iznio van, izgubila je svijest. Započeo je reanimaciju, a žena je ubrzo počela samostalno disati. Cijelu obitelj je sigurno izvukao iz požara i čekao da stigne hitna pomoć.

Proglašen je herojem

Razmislite o svim stvarima koje su se morale dogoditi da bi došlo do čuda tog dana. Ryan je kasnio na posao, ali je uočio opasnu situaciju i donio odluku da stane.

Je li zakasnio ili je bio u pravom trenutku?

Tada je donio odluku da poduzme hitne mjere. Međutim, čini se očitim da za Ryana to možda uopće nije zahtijevalo razmišljanje. Imao je znanje i iskustvo tako da je znao kako najbolje postupiti. On je fizički uspio spasiti ovu obitelj. I, iznad svega, imao je nevjerojatnu hrabrost kakvu malo tko posjeduje. Nije ušao u zapaljeni dom ljudi koje je volio, nego kod stranaca.

Šerif John Grossnickle je izjavio: “Ne samo da je blagoslov sam po sebi da je g. Pasborg bio na pravom mjestu u pravo vrijeme, već i njegova spremnost da bez razmišljanja riskira vlastiti život kako bi pomogao spasiti ovu obitelj…”

Nisam li ti zapovjedio: odvaži se i budi hrabar? Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj.« (Jošua 1,9)