NaslovnicaDuhovnostMolite nekoliko minuta nakon kojih želite dići ruke? Ovo važno načelo nam...

Molite nekoliko minuta nakon kojih želite dići ruke? Ovo važno načelo nam je Isus ostavio

Kad se nastojimo predati molitvi, mnogi od nas osjećaju kao da će dići ruke za prvih nekoliko minuta. Isus nam je dao važno načelo o molitvi.

“Iznese im zatim usporedbu o tome kako uvijek treba moliti i nikada ne klonuti. I reče: ‘Bijaše u nekom gradu sudac koji se nije bojao Boga i nije držao do ljudi. A bila u onome gradu i udovica koja bi dolazila k njemu i molila ga: ‘Brani me od mog protivnika!’ Onaj to zadugo ne  htjede. Ali nakon toga reče u sebi: ‘Ako se Boga i ne bojim a do ljudi ne držim, ipak ću, jer mi dosađuje, braniti ovu udovicu, da vječno ne dolazi i ne razbija mi glavu.’

Gospodin nastavi: ‘Čujte što govori nepravedni sudac! Pa da Bog zbilja ne obrani svoje izabranike koji dan i noć vapiju prema njemu? I da zategne s njihovom stvari? Kažem vam, brzo će ih obraniti. – Ali, hoće li Sin Čovječji, kada dođe, naći pouzdanja na zemlji?'” (Lk 18,1-8).

VIDI OVO: Zašto nikada ne trebate odustati od molitve?

Kroz ovu parabolu Isus je učio učenike važan princip molitve. Nije im samo govorio o molitvi, pokazao im je, kroz učinak ove parabole, i stil života ustrajne molitve. Čeznuo je da čvrsto zgrabe život molitve koji ih je učio.

Kad se nastojimo predati molitvi, mnogi od nas osjećaju kao da će dići ruke za prvih nekoliko minuta. Prvih pola sata često može izgledati jadno, ali Isus nam u ovoj paraboli pokazuje da postoji nagrada ako ne prestanemo. Postoji blagoslov koji Bog želi dati svom narodu.

Isusove su riječi zapisane za naše ohrabrenje te pouku i stvarne su za nas danas kao što su bile za njegove učenike.

On nas ohrabruje da ne odustanemo jer smo skloni prebrzo odustajati. Mi prestajemo moliti upravo kad je proboj na vidiku. Ali ako ustrajemo u trci do njezina završetka, primit ćemo Božji namijenjeni blagoslov.

Autor: David Wilkerson