Dva načina na koje vas Duh Sveti vodi

Duh Sveti će vas voditi kroz sve okolnosti i osjećaje na dva osnovna načina. On zna gdje ste bili i gdje idete te koji put je najbolji za vas.

Možda se čini očito, ali jedina stvar koja vas drži od toga da znate koja je Božja volja jest da Ga ne pitate. Jakov 4,2 govori: „Žudite, a nemate; ubijate i hlepite, a ne možete postići; borite se i ratujete. Nemate jer ne ištete“.

Bog zna detalje vašeg života bolje od vas. Tako da Mu trebate postavljati točno određena pitanja. On će vas voditi kroz sve okolnosti i osjećaje.

Razmislite: nemate samo vodič, Bibliju. Imate i autora Biblije koji vam šapće u uho. Kada ste postali vjernik, Bog vam je dao Duha Svetoga, a On vas uči slušati i odgovarati na savjete. On zna svaki korak vašeg putovanja te razumije koji vas blagoslovi i opasnosti čekaju. On zna gdje ste bili i gdje idete te koji put je najbolji za vas.

VIDI OVO: Tko je Duh Sveti i koja je Njegova uloga u životu kršćanina?

Glavni način na koji vas Duh vodi jest da vas podsjeća na ono što ste pročitali u Bibliji. Zbog toga često učimo Pismo na pamet. Tako nam Njegova riječ ostaje u umu, a Duh Božji nam pomaže da je se prisjetimo.

Drugi način na koji vas Duh vodi jesu dojmovi. Bog vam je dao mozak i želi da ga koristite. Bog vas neće kontrolirati; imate slobodnu volju. No dat će vam ideju, a kada odgovorite na nju, onda će početi dodavati detalje.

Kada vam Bog da ideju, to se zove inspiracija. Kada vam Sotona da ideju, to se zove iskušenje. Kada želite znati koja je razlika, recite: „Nauči me, Jahve, putu svojemu, ravnom me stazom povedi poradi protivnika mojih“ (Psalam 27,11).

Autor: Rick Warren; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!