5 načina na koje će se sotona pojaviti u vašem životu

Na koje načine će se sotona pojaviti u vašem životu? Donosimo ih najmanje 5!

Ako ste dio Tijela Kristova, onda budite sigurni da će vas sotona pokušati uništiti. Iako ne možemo kriviti sotonu za baš sve, postoji mnoštvo stvari koje su rezultat njegova djelovanja te je važno znati kada on djeluje u našim životima.

Ako nismo oprezni, on ima moć odvratiti naš pogled od Nebeskog Oca. Nema ništa što mu je draže. Kao Božjem neprijatelju, glavni plan sotone i njegova svrha je da poništi Božje djelovanje u vašem životu i da vas odvoji od Njega.

No, kada smo zaštićeni i kada smo na oprezu onda imam moć odbiti njegove napade. Donosimo 5 načina na koje se sotona javlja u vašem životu:

Bolest

Kada ste bolesni vaše je tijelo najslabije te često dolazi do prepreka koje vam onemogućuju normalno funkcioniranje.

Tijekom vremena bolesti i slabosti, sotona želi da se premorite te da budete pod još većim stresom i ostanete dugo bolesni, no Bog želi da se odmarate kako bi bili što bolja osoba.

Ako možete, uzmite si vremena kako bi se vaše tijelo potpuno oporavilo te pozovite Boga da vam pomogne u iscjeljenju duše i tijela.

Veze

Ako tražite onog pravog ili onu pravu, onda je vjerojatno da ćete naići na više žaba nego prinčeva i princeza.

Bog želi da neoprezno izaberete partnera. On će na vas svaliti mnoga iskušenja i pokušat će pokolebati vaše stavove i principe.

Vjerujte Bogu i znakovima koje vam On šalje kako biste znali da određena osoba nije prava za vas.

Brak

Sotona želi vaš brak – želi uništiti sve pozitivno što ste sagradili s vašim partnerom.

On će na vas svaliti konflikte požude i koristit će ljutnju, gorčinu, osudu, prošle pogreške i pogrešnu komunikaciju kako bi ga uništio. Ako u vašem braku ima problema, nemojte dozvoliti sotoni da ga uništi.

Umjesto da mislite da sami možete riješiti probleme u braku, oslonite se na Boga – neka vaš brak bude izgrađen na učenju Krista.

Svađe

On će vas pokušati odvojiti od bračnog partnera, ali i od obitelji, prijatelja i voljenih osoba.

Sotona će se pojaviti na vašem radnom mjestu tako što će stvoriti napetost i sukob kako bi usporio produktivnost te vas mentalno i fizički iscrpio.

Umjesto da se usredotočujete na negativne strane konflikta, pokušajte biti pozitivni i zatražiti Božju pomoć u rješavanju problema.

Iskušenje

Sotona će vas pokušati kontrolirati kroz razne oblike grijeha – stvarajući ovisnost koja će vam postati jedini oblik ispunjenja.

Iako su droga i alkohol uobičajeni izvori ovisnosti, ona se može pojaviti u neočekivanim stvarima kao što je dijeta, posao ili seks. Pozovite Boga da vam pomogne riješiti se svih stvari koje vas u životu drže dalje od Njega.

Postoji još mnoštvo načina na koje sotona utječe na nas, a kojih moramo biti svjesni. Bitke se vode u našim mislima, a sotona ih svakodnevno koristi kako bi nas napao.

Budite svjesni ovih pet stvari. Ne želite sotonu kao saveznika. On izdaje i pokušava vas slomiti svojim lažima.

Izvor: Theprayingwoman.com; Prijevod: Ida U.

NAJNOVIJE!