Nadam se da je razlog zbog kojeg čitate ovaj članak to što cijenite vlastitu vjeru, a ne zato što ju preispitujete. Ali ako ju preispitujete, morate znati da niste sami. Dok Bog radi na tome da usavrši vašu vjeru, neprijatelj radi na tome da ju uništi. Ako uništi vašu vjeru, odvojit će vas od Oca.

Biblija opisuje Sotonu kao lava koji vreba koga će proždrijeti. Biblija nam kaže da Sotona ima tri glavna cilja: ukrasti, ubiti, uništiti. On vreba kroz vaš život, traži način da uništi vaš brak, vašu djecu, vašu osobnost, a ponajviše vaš odnos s Bogom.

Ovim je riječima Annie Keaney započela raspravu u unutarnjoj borbi s kojom se nose mnogi vjernici, a koja može donijeti neke negativne posljedice. Njezina upozorenja i savjete prenosimo s The Christian Post.

Kako bi uspio kod uništavanja vašeg života, neprijatelj radi potajno. On kida komadiće vašeg povjerenja u Boga. Ovo su neke metode koje on koristi:

1. Neispunjena očekivanja

Jeste li ikada nešto zatražili Oca i čuli „ne“, ili niste čuli odgovor? Kako raste tišina, tako raste i naše razočarenje. Uskoro vas počne vrijeđati nedostatak Njegove pažnje kojeg percipirate. Vaše se razočarenje pretvori u apatiju, počnete se udaljavati od Oca i počnete sumnjati je li Bog zaista onakav kakvim se opisuje.

VIDI OVO: 5 načina na koje Sotona želi uništiti vašu svetost

2. Ponos

Uzimamo darove koje nam je Bog dao: novo promaknuće, diplomu, kuću, sportske vještine, izgled i počnemo se oslanjati na darove, a ne onoga koji ih je dao. Ponos oko vlastitih postignuća i vlasništva istiskuje Boga iz slike. Više mu se ne okrećemo za pomoć i naša vjera polako nestaje.

3. Sloboda odabira

Svakog dana možemo odabirati. Otiđi u crkvu ili spavaj duže. Čitaj Bibliju ili gledaj televizor. Oprosti neprijatelju ili ga mrzi. Poštuj Božju riječ ili radi što misliš da je najbolje. Naši odabiri određuju smjer našeg života. Čak i male odluke da ignoriramo ono što znamo mogu se skupiti i dovesti do velikih posljedica. Svaki odabir kojeg napravimo može ili ojačati ili polako uništiti našu vjeru.

VIDI OVO: Danas mnoge kršćane uništava sotona jer nisu svjesni ovoga

4. Nepraštanje

Ako odlučite da nećete nekome oprostiti i da ćete ostati ljutiti, to vam oduzima vjeru. Nepraštanje je kao da popijete otrov i očekujete da se druga osoba razboli. Kada odlučimo uskratiti oprost, dopuštamo neprijatelju da se usadi u naše srce, um i dušu. To je kao da sotoni damo ključ vrata svoje kuće. Nemojte mu dati da slobodno hara u vašem životu. On će ući kroz vrata i napraviti nered, uništit će vašu vjeru.

5. Izolacija

Bez zdrave zajednice naša su srca osjetljivija na laži neprijatelja. Mnogima je teško samostalno čuti Boga. Bog se koristi zdravom zajednicom kako bi prenio istinu i ohrabrenje srcima koja su u teškoj situaciji, što onemogućuje lažima neprijatelja da se na njih lijepe. Ljudi su dobra zrcala – oni nam pomažu da vidimo područja u kojima trebamo ojačati, dok njihove molitve koriste kao snažne brane napadima neprijatelja, zaključuje Annie Keaney.

VIDI OVO: 8 najvećih nakana našeg neprijatelja đavla

Koji su praktični načini kojima se možemo zaštititi od tihih napada neprijatelja? Rastite. Rastite u vjeri kako biste ju zaštitili.

Svakodnevno čitajte Sveto pismo i pamtite ga. Čak je i Isus citirao pismo kako bi odbio napade neprijatelja te nam dao uzor.

Slušajte duhovne pjesme koje vam srce i um ispunjavaju Božjim mirom. U slučaju sumnje, Božja će vam riječ poslužiti za promišljanje.

Pišite dnevnik svojih misli. To vam daje priliku da promislite o svojim problemima i da na njih date pobožan odgovor.