Molitva za problematičan brak

Ponekad me ljudi pitaju: “Kako da se molim za svoj brak? Postoji li molitva za problematičan brak?”

Prije svega, molitva nije neka čarobna formula koja čini čudesa, ali Onaj kome se obraćamo u molitvi i kome vjerujemo je moćan i u stanju učiniti bilo kakvo čudo.

Ponekad je teško moliti. Pogotovo kada ne znaš što bi rekao, nemaš snage, i iskreno, nisi siguran da će to nešto promijeniti … Razumijem. I ja sam bio tamo. I nema ništa gore nego osjećati se potpuno bespomoćno i čekati da se nešto dogodi – pogotovo kada nemate kontrolu. Kada vam je život usred kaosa, teško je vidjeti bilo što osim oluje u kojoj se nalazite.

Danas vas želim ohrabriti da Bog čuje vaše molitve. On sve izvodi na dobro onima koji ga ljube. Trenutno ne možemo vidjeti širu sliku, ali jednog dana hoćemo – vidjet ćemo kako je opet sve ispalo za naše dobro. Nemam za tebe mješavinu čarobnih riječi koje će sve popraviti preko noći, ali ako ti je potrebna pomoć u pronalaženju riječi za molitvu, pročitajte ovu u nastavku.

Molitva za problematičan brak 

Svemogući Bože, danas dolazim pred Tebe teška srca, tražeći Tvoje vodstvo i mudrost za obnovu moga braka. Znam da si dobar, iako trenutno ne vidim dobro. Znam da me voliš, iako to sada ne osjećam. Bože, molim Te, priđi mi bliže. Ispuni me svojim Duhom. Okruži me utjehom, nadom i mudrošću. Izlij svoju ljubav u mene, u mog supružnika i u moj brak.

Molim Te, pomozi mi da otpustim svaki bijes ili ljutnju koju možda zadržavam i ispuni me ljubavlju i suosjećanjem za mog supružnika. Pomozi mi da budem strpljiv, pun razumijevanja i opraštanja te me uputi u korake koje trebam poduzeti da popravim povredu i štetu u našem odnosu.

PROČITAJTE: Molitva za spas braka od razvoda

Bože, molim se da mi daš mudrost i razboritost da znam kako pristupiti izazovima u svom braku. Pomozi mi da budem pun razumijevanja, poštovanja i ljubazan prema svom supružniku, čak i kada se ne slažemo. Neka Tvoja ljubav i milost budu temelj našeg odnosa i neka nas vode prema dubljoj povezanosti.

Bože, znam da si ti Bog obnove. Molim Te da djeluješ u srcu mog supružnika i u meni, omekšavajući naša srca i pomažući nam da vidimo jedno drugo s ljubavlju i suosjećanjem. Molim Te, zbliži nas i pomozi nam da ponovno izgradimo svoj brak na čvrstim temeljima ljubavi, povjerenja i predanosti.

Znam da je uz Tvoju pomoć sve moguće i da si u stanju obnoviti čak i najteže brakove. Molim Te, budi s nama u ovom teškom trenutku i pomozi nam da pronađemo nadu i ozdravljenje u Tvojoj ljubavi. Amen.

Molitve za druge potrebe možete pronaći OVDJE.