BOG VAS ŽELI ODMORITI: Tri načina na koje Sotona sprječava naš odmor

Hoće li vas iznenaditi ako saznate da je odmor pod napadom? Iako vas Bog želi odmoriti, Sotona će sve učiniti da vas spriječi u tome.

Da sam na mjestu Sotone, moj bi cilj bio pobrinuti se da kršćani budu beskorisni koliko god mogu. Pokušao bih ih uvjeriti u sve moguće dobre razloge da se rijetko (ili nikad) ne odmaraju. Evo tri načina na koje nas sprječava da ne uđemo u odmor koji Bog nudi i zapovijeda.

1. „Ono sam što radim.“

Jedna od najvećih laži u suvremenom svijetu jest vjerovanje da je bolje biti stalno zaposlen. Zapravo, ovisni smo o zaposlenosti. Kada kažemo: „Oh, toliko sam zauzet ovaj tjedan“, ono što stvarno mislimo jest: „Pogledajte koliko sam važan.“ Vjerujemo da bi svijet stao kad ne bismo radili sve što radimo.

PROČITAJTE: Bog je vrlo ozbiljan u vezi odmora: Zašto je Bog zapovijedio da šest dana radimo a sedmi odmaramo?

Istina jest da koliko god da smo zauzeti, zaposlenost nije vrlina. Zapravo, lako bi mogla postati zamka u životu koju Sotona koristi da nas udalji od Boga.

2. „Bog mi daje previše posla!“

Za neke od nas, ideja pronalaženja vremena za odmor čini se nemogućom, čak i ako je za Boga. Kako vam Bog može zapovjediti da uzmete slobodan dan kad se već toliko trudite u onome što vam je dao? To je kao kad je faraon prisilio Izraelce da naprave istu količinu opeke, ali bez slame (Izlazak 5,1-21).

Istina je da mišljenje dolazi od emocionalno nezdrave duhovnosti. Možda koristite Božje upute o produktivnosti kako biste se sakrili od izravnog odnosa s Bogom. Čak nas i „dobre“ aktivnosti ruše duhovno kada Božji poziv da se odmorimo u Njemu dođe na naplatu.

3. „Ako stanem, život jednostavno neće nastaviti.“

Toliko mnogo knjiga, seminara i tehnika osmišljeno je da dobijete sve ono na ovom svijetu što mislite da će vam donijeti odmor u raju za kojim žudite. Naravno, takav raj na zemlji ne postoji.

Rad, novac, djeca, zdravlje, seks, hrana i piće – sve su dobre stvari. Bog ih je stvorio. No, ako za njima previše čeznemo iz pogrešnih razloga, ne donose nam odmor. Konzumiraju nas.

PROČITAJTE: 6 znakova da vaš duh i duša trebaju odmor

Borba protiv lažnog odmora

Odbijanje zaustavljanja i odmaranja znači odbijanje prihvaćanja načina na koji nas je Bog stvorio. To je suptilno odbijanje Božje sposobnosti da vlada svojim stvorenjem, spasi svoj narod i osvježi nas na tom putu. Odmor – vrijeme posvećeno Gospodinu – objavljuje tko vlada, tko spašava i tko osvježava.

Pravi šabatni počinak podrazumijeva učenje novog životnog ritma dok slavimo Božju suverenost, uživamo u slobodi Evanđelja i istinski se pouzdajemo u spasenje koje nam Isus daje.

Autor: Adam Mabry; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Thegoodbook.com

NAJNOVIJE!