vjera mijenja tugu u radost
Foto: Pexels

Tugu ne želimo, ali je često doživljavamo. S druge strane, radost često tražimo, ali je ne doživljavamo uvijek.

Sjajna stvar je da u Kristu, čak i u našim najtužnijim trenucima možemo uvijek biti ispunjeni radošću.

I Krist je podnio tugu, također

Ako mislite da u Kristu nikada nećemo imati tužne trenutke, onda griješite.

Krist je sam imao trenutke koji su bili zaista tužni. Iskusio je izdaju sa svih strana, odbacivanje od onih koje je volio, hranio, iscjeljivao i brinuo se o njima, a Njegovi najbliži prijatelji i saveznici su otišli od Njega. Njegov Otac ga je napustio. Umro je nezasluženo kao kriminalac. A ipak kroz sve kroz što je prošao, nepokolebljiva radost je i dalje bila u Njemu.

“Uprimo pogled u Početnika i Dovršitelja vjere, Isusa, koji umjesto radosti što je stajala pred njim podnese križ, prezrevši sramotu te sjedi zdesna prijestolja Božjega.” (Hebrejima 12,2)

Krist može i nama dati takvu radost

Prijatelji, ako je Krist mogao nadvladati svoja tužna iskustva radošću, i mi to možemo učiniti s Njegovom pomoći također. Slijede tri načina na koji naša vjera u Njega može okrenuti našu tugu u radost.

1. Vjera u Krista nam daje sigurnost u Nebeski dom

U ovom svijetu imat ćemo probleme, kušnje i tužne trenutke. Međutim, naša vjera u Kristovo djelo nam daje sigurnost da ćemo jednog dana otići kući Njemu, koji nas je volio, stvorio, dao svoj život za nas i želi biti s nama.

Razmislite o onome što nam je Isus obećao u Ivanu 14,1-3:

“Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga iu mene vjerujte! U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: ‘Idem pripraviti vam mjesto’? Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja.”

2. Vjera u Krista nam daje mir

Ovaj svijet ima tužne trenutke, ali u Kristu, obećan nam je mir, jer je On nadvladao sve što čovjek ne može. Vjerujte Njegovom obećanju u Ivanu 14,27-28:

“Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši. Čuli ste, rekoh vam: ‘Odlazim i vraćam se k vama.’ Kad biste me ljubili, radovali biste se što idem Ocu jer Otac je veći od mene. ”

3. Vjera u Krista nam daje sigurnost u Njegovu prisutnost i utjehu

U obećanju s najviše utjehe, Krist je rekao da ako ga volimo i budemo mu poslušni, On i Otac će prebivati ​​u nama. Spoznaja da je Onaj koji je u nama je veći od onoga koji je u svijetu, imamo sigurnu utjehu koja dolazi od toga što je Bog s nama i u nama. Čitajte što je Isus rekao u Ivanu 14,23:

“Odgovori mu Isus: Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega ik njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti.”

Autor: JB Cachila; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today