Nada za sve koji su podbacili i razočarali Boga

Postoji nada za sve koji su podbacili. Bog ne samo da nas obnavlja, već i naše greške i gluposti unosi u svoj plan i izvodi ih na dobro. Bog piše ravno i krivim crtama, odnosno našim krivim postupcima. To je Njegova milost!

Ako autom naletim na živo blato, onda znam da sam promašio put – ipak, ovo saznanje nije od velike koristi ako moram bespomoćno stajati i gledati kako auto tone i nestaje. Bila bi samo šteta i ništa više.

Događa li se isto i s kršćaninom kada se probudi i shvati da je promašio Božje vodstvo i krenuo pogrešnim putem? Je li šteta nepopravljiva? Treba li sada cijeli život ići pogrešnim putem? Hvala Bogu, ne.

Naš Bog ne samo da nas obnavlja, već i naše greške i gluposti unosi u svoj plan i izvodi ih na dobro. To je dio Njegove čudesne milostive suverenosti.

“I nadoknadit ću vam godine što ih je izjeo skakavac, i moljac, i gusjenica, i crv, moja silna vojska koju poslah među vas. I jest ćete izobilno i biti siti, i slaviti ime GOSPODINA, Boga vašega, koji je čudesno postupao s vama: moj narod nikada neće biti postiđen.” (Joel 2, 25-26)

Isus, koji je povratio Petra poslije njegovog odricanja i koji je i poslije toga mnogo puta ispravio njegov put (vidi Djela 10, Galaćanima 2, 11-14), i danas je naš Spasitelj koji se nije promijenio. Bog čini da se ljudski gnjev i nesreća preokrenu na Njegovu slavu. (…)

Vodstvo je – baš kao i svi drugi Božji blagoslovi u okviru saveza milosti – suvereni čin. Ne samo što nas Bog vodi tako što nam pokazuje svoj put da bismo njime mogli ići, već i tako što nas uvjerava da ćemo, bez obzira na to što nam se dogodi, sigurno stići kući.

Nema sumnje da će biti padova i lutanja, ali ispod nas su vječne ruke. On će nas dočekati, spasiti, obnoviti. To je Božje obećanje. Eto, toliko je On dobar.

Autor: James I. Packer