„I izbavit će me Gospodin od svakoga zla djela i spasiti za svoje nebesko kraljevstvo. Njemu slava u vijeke vjekova! Amen“ (2. Timoteju 4,18).

Jeste li ikada doživjeli napad panike?

Strah se pojavi u prsima bez upozorenja. Vaše srce počinje brzati i vaše zjenice se šire. Strah i sramota brzo se uvuku i ubrzo ne možete doći do zraka. Osjećate se kao da vam slon sjedi na prsima. Možete se onesvijestiti. Može vam postati muka. Možete se znojiti.

To je mračno, zastrašujuće mjesto – mjesto na kojem se nikada ne želite naći.

To je definitivno mjesto na kojem se nikad nisam željela naći. A ipak, unatoč svakom zrnu vjere i uvjerenja u meni, našla sam se u paničnoj jami više puta. U stvarnosti, previše puta za izbrojati.

VIDI OVO: Ovako izgleda napad panike: Jeziva snimka majke obilazi internet, a nosi potresnu poruku

Ali Bog slama lance. I toliko je milostiv da mi je kroz moju naizmjeničnu borbu s napadima panike, pokazao da se ne moram sramiti – moram govoriti o tome. Zato što znam da postoje mnogi koji možda prolaze kroz nešto slično. I oni trebaju nadu, svjetlo i ohrabrenje jednako kao i ja, svaki dan.

Ako se borite ili ste se borili s tjeskobom, sjetite se ove dvije istine: Niste sami. I proći ćete kroz ovo.

Postoji molitva koju molim ujutro nakon intenzivnog napada panike i danas želim s vama podijeliti ovu molitvu, kao primjer kako se možete pouzdati u Boga da bude vaša snaga i pomoć da nadvladate napad.

VIDI OVO: 8 stvari koje možete učiniti ako vaša voljena osoba ima napad panike

Gospodine, dolazim k tebi i zahvaljujem ti što mi se približiš kad se ja približim tebi. Pomisao da misliš na mene – ispunjava moju dušu. Ali Gospodine, danas je moj duh težak i moje tijelo slabo. Ne mogu više podnositi težinu ove tjeskobe i panike. Priznajem da ne mogu sama prolaziti kroz ovo. Molim te, pomozi mi protiv vrlo aktivnog neprijatelja koji pokušava potresti moju vjeru i razdvojiti nas. Pomozi mi da čvrsto stojim u tebi. Ojačaj ove umorne kosti i podsjeti me na istinu da ta bol i panika neće trajati zauvijek. Proći će.

Ispuni me svojom radošću, mirom i ustrajnošću, Oče. Obnovi moju dušu i slomi lance anksioznosti i panike koji me vezuju. Vjerujem ti u panici i znam da imaš moć sve to odnijeti. No, čak i ako to ne učiniš, znam da ne moram biti rob svome strahu. Mogu se odmarati u sjeni tvojih krila, ustati i nadvladati tvojom čvrstom snagom. U Isusovo ime, Amen.

VIDI OVO: Molitva protiv straha: Ovako trebaš moliti kada se počneš bojati

I tako podižem ruke prema nebu, osjećajući kako se težine podižu dok sve predajem Njemu. Udišem novu nadu i nova snaga se uvećava.

Zamišljam da me Bog spašava od tjeskobnih, nemirnih voda, noseći me u zrak na oblak savršenog mira. Ako dopustim da me nosi, u Njemu mogu nadvladati paniku svaki put kad se pojavi.

Autorica: Lauren Gaskill; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Ibelieve.com