Najbolje lekcije života učimo u nevoljama
Foto: Freepik.com

Ponekad je više kušnji, više blagoslova. Nevoljama, kušnjama, suzama i iskušenjima zauvijek smo bogatiji. Testovi nas čine plodnijima i korisnijima. Nedaće nisu što Bog čini nama, nego za nas.

On nas ne spašava iz nevolje, nego u nevolji. Nevolja je bogatstvo velikih. Učimo kušnjama i suzama. Nedaće razbistruju i pročišćuju dušu. Najveća nevolja je ne imati nevolju.

Najbolje lekcije života se uče pod vrućim željezom, u lavljoj jami ili u užarenoj peći. Veličina dolazi kroz suočavanje s divovima i njihovim pobjeđivanjem. Jačamo kroz stres i borbu.

Kršćanska zrelost može se mjeriti ne količinom problema, nego što činimo s njima. Problemi su manje važni od naše reakcije na njih. Naučimo se manje usredotočavati na naše probleme, a više na Spasitelja koji ih može riješiti.

Postoji najmanje 9 razloga zašto vas Bog neće izbaviti iz određene nevolje!

Bog je vrhunski umjetnik i Njegov dodir može oblikovati naš život u stvar ljupkosti i ljepote. On zna kako na površinu izvesti ono što je najbolje u nama. Nikada nije užitak biti u peći nevolje, ali je često to Božji najbolji način kako da spali tresku i izvede najčišće zlato.

Život čine i sunce i kiša; i zadovoljstvo i bol; i tama i svjetlost. Iza žalosti dolazi radost. Iza oluje dolazi mir. U najmračnijoj noći zvijezde blistaju najsjajnije. Iza kiše dolazi duga.

Trenja, odbacivanja i udarci dio su života, ali upravo poteškoće čine čovjeka. Nema mlina, nema kruha; nema znoja, nema uspjeha; nema križa, nema krune; nema oblaka, nema duge; nema rane, nema pomoći; nema žuči, nema slave. Nevolje su sjena Božjih krila. One nas jačaju i razvijaju kao ništa drugo.

VIDI OVO: 4 razloga za zahvaliti Bogu usred nevolje

Škola nevolje uvijek proizvodi najbolje učenike. Imati udio u Njegovim patnjama jedan je od najvećih blagoslova života. Krist dokazuje svoju silu u našim problemima više nego na bilo koji drugi način. Sila Božja je veća od naših neprilika i pritisaka.

Autor: Fred D. Jarvis; Put života br. 432