Blažena utroba koja te nosila! Još blaženiji oni koji slušaju riječ Božju!

Evanđelje dana za subotu, 14. listopada 2023. godine: Blažena utroba koja te nosila! Još blaženiji oni koji slušaju riječ Božju! (Luka 11, 27-28)

Čitanje svetog Evanđelja po Luki

U ono vrijeme: Dok je Isus govorio, povika neka žena iz mnoštva: »Blažena utroba koja te nosila i prsi koje si sisao!« On odgovori: »Još blaženiji oni koji slušaju riječ Božju i čuvaju je!« (Luka 11, 27-28)

Evanđelje dana – komentar

Jeste li blagoslov svojoj obitelji i susjedima? Kad je jedna sljedbenica željela pohvaliti Isusa, hvaleći njegovu majku, Isus nije zanijekao istinitost blagoslova koji je izrekla. Njezino blaženstvo podsjeća na Marijinu pjesmu: Svi će me naraštaji zvati blaženom (Luka 1, 48). Isus se nadovezuje na njezine riječi ukazujući na izvor svakog istinskog blaženstva ili sreće – odnos s Bogom. Marija se ponizno podložila čudesnom Božjem planu za utjelovljenje njegova jedinorođenog Sina – Riječ Božja utjelovljena je u njezinoj utrobi, izjavom: “Evo službenice Gospodnje: neka mi bude po riječi Tvojoj” (Luka 1, 38).

Marija je čula riječ koju joj je rekao anđeo i povjerovala je. Jednom drugom prilikom Isus je istaknuo da su naša prava majka, braća i sestre oni koji slušaju Božju Riječ i vrše je (Luka 8, 21). Takvi su doista blagoslovljeni, jer osobno poznaju Boga i nalaze radost u slušanju i poslušnosti Njegovoj riječi.

Kratka molitva uz današnje Evanđelje

Gospodine Isuse, hvala što si se na križu žrtvovao za mene i dopustio da Te mogu slijediti. Priznajem da sam nesavršen i da živim od Tvoje milosti. Želim Ti služiti i biti plodonosan za Tvoje kraljevstvo. Povećaj moju glad za čitanjem i izvršavanjem Tvoje Riječi. Amen!

NAJNOVIJE!