Najbolji način da pobijedite mučne misli straha koje Sotona šalje

Sotona je otac laži i stalna smo mu meta. Ovo je najbolji način da pobijediti mučne misli straha koje on šalje.

Pavao savjetuje: “U svemu uzmite veliki štit – vjeru; njime ćete moći ugasiti sve goruće strijele Zloga” (Efežanima 6,16). Pavao pojašnjava kako se moramo boriti protiv neprijatelja koji šalje mučne misli straha.

“Obucite se u bojnu opremu Božju da se mognete suprotstaviti đavolskim napadima! Jer naša borba nije protiv krvi i tijela, nego protiv Poglavarstava, protiv Vlasti, protiv Vrhovnika ovoga mračnog svijeta: protiv zlih duhova koji borave u nebeskim prostorima” (Efežanima 6,11-12).

Ljubljeni, sukob u kojem se nalazimo nije ljudska borba koja se može voditi u zemaljskom području. Ova bitka događa se u nadnaravnom području. Istina je, ako ste u Kristu, onda se suočavate sa sotoninim gnjevom. Nemojte miješati demonski gnjev sa sudom Božjim. Gnjev protiv kojega se dižete je od đavla, koji je pomahnitao jer zna da je kratko njegovo vrijeme da dođe protiv naroda Božjeg.

PROČITAJTE: Kako nam vjera u Boga može pomoći da se suočimo sa strahom?

Sotonini napadi su ciljani posebno u one koji su se posvetili vjernom hodanju s Gospodinom. Psalmist se iznova i iznova hvališe: “Zaklon mi je u Gospodinu.” Tu je slika pravednog svetoga koji se u potpunosti uzda u Boga. Međutim, zbog samoga ovog svjedočanstva pouzdanja, meta je sotone. Njegova nepokolebljiva vjera je razlog za goruće strijele poslane u njega iz pakla. “Gle, bezbožnici (sotona i njegovi miljenici) već luk napeše … da iz potaje ustrijele pravednika” (Psalam 11,2).

Dakle, što su goruće strijele iz pakla koje su ciljane u vas i mene? To su strahovite, uznemirujuće misli o našoj budućnosti i o Božjoj brizi za nas. Đavao je lažac i optužitelj i svaki njegov napad ciljan je ravno u našu vjeru.

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!