Najbolji narodni lijekovi za čišćenje crijeva

Čišćenje crijeva je bitno zbog otrovnih sastojaka koji se talože u njima. U nastavku vam donosimo narodne lijekove za čišćenje crijeva i tijela općenito.

Ljudsko tijelo je podložno stranim i otrovnim supstancama koje se talože u organima (probavnom, urinarnom i drugim), stvarajući naslage toksina. Pored toga, mikroorganizmi viralne zarazne prirode, patogeni raznih bolesti prodiru u njega.

Snažno tijelo se bori protiv ovih stanica. On ih otkriva, blokira ih i ubija. Međutim, takav sustav zaštite često propada zbog pothranjenosti, stresa, mentalnog i fizičkog umora.

Lijekovi nisu često u stanju ispraviti situaciju. Tu se provode razni načini pročišćavanja tijela, ali među najefikasnijim su narodni lijekovi za čišćenje tijela.

Predlaže se svakome da dva puta godišnje očiste tijelo od otrova:

Lovorov list

Tijelo možete najbolje očistiti od soli uz pomoć infuzije od lovora. Pakiranje od 5 grama lovora, prelije se s 300 ml vrele vode, te se sve kuha zajedno 5 minuta. Zatim se posuda u kojoj se kuhala infuzija zamota krpama i ostavi još sat vremena. Pije se toplo na prazan želudac, u malim gutljajima prije ručka. Čišćenje se provodi samo 3 dana.

Cikla

Cikla pomlađuje svaku stanicu u organizmu, te natapa sadržaj crijeva alkalijama, uklanjajući kisele toksine. Najbolje bi bilo da se jedna velika cikla nariba pa da se prelije sa 100 ml domaćeg jabučnog octa i sve tako ostavi da prenoći.

Ujutro na prazan želudac se salata do cikle jede, a nakon sat vremena se doručkuje. Navečer oko 19 sati se popije 25% magnezij sulfat. Reakcija je takva da će vam toalet biti potreban nakon pola sata. Preporučuje se da se navečer popije šalica kefira. Ovaj način čišćenja crijeva provodi se samo jednom godišnje.

Ljuska od crvenog luka

30 g ljuske od luka sipa se u pola litre vode i kuha se 5 minuta, a zatim se ostavi da se natapa oko sat vremena. Kada prođe navedeni sat vremena, čaj se procijedi. Pije se u dozi od 50 ml prije obroka (30 minuta prije obroka). Ovaj čaj se pije mjesec dana, a ako je tijelo dosta zatrovano toksinima predlaže se čišćenje crijeva nakon dva tjedna pauze.

NAJNOVIJE!