Koje je najkraće ime u Bibliji?

Koje je najkraće ime u Bibliji? Zanimljivo je da se u Bibliji spominju imena koja imaju samo dva slova. Otkrijte koja su to imena.

U Bibliji se ukupno troje ljudi veže za naslov osobe s najkraćim imenom. Ime svake osobe sadrži po dva slova u imenu.

Najkraće ime u Bibliji

U nastavku su tri kratka imena iz Biblije koja su navedena abecednim redom, zajedno sa spisima u kojima se pojavljuju.

1. Er

Juda oženi svoga prvorođenca Era djevojkom kojoj bijaše ime Tamara. Ali Judin prvorođenac Er uvrijedi Jahvu i Jahve ga pogubi. (Postanak 38, 6-7)

Juda je za Era dobio ženu Tamaru i tada čitamo da je bio toliko zao da ga je Bog morao ubiti. Što je Er učinio da je bilo tako odbojno u Gospodinovim očima? Nije nam rečeno i mislim da je opasno nagađati o uzroku kad Biblija ništa ne navodi. Djela koja je Er počinio svojom voljom bila su dovoljno opaka da mu Bog oduzme život.

2. Og

Mojsije se uputi da izvidi Jazer. Potom zauzmu njegova naselja a rastjeraju Amorejce koji bijahu ondje. Okrenu se onda i pođu prema Bašanu. A bašanski kralj Og presrete ih sa svim svojim narodom da zapodjene boj kod Edreja. (Brojevi 21, 32-33)

Og je bio moćni i zloglasni amorejski kralj u Mojsijevo vrijeme koji se borio protiv Izraelaca na putu u Obećanu zemlju. Bog je Izraelcima dao pobjedu nad snagama kralja Oga, a Mojsije i Izraelci zaposjeli su Bašan, plodnu zemlju istočno od rijeke Jordan. Pobjeda je bila značajna zbog zastrašujuće snage Oga i relativnog neiskustva izraelskih snaga.

3. Us

Us je ime triju starozavjetnih osoba. Prvi je sin Arama i unuk Šemov. (Postanak 10, 22). Drugi je Abrahamov nećak, sin Abrahamova brata Nahora i Milke (Postanak 22, 21). Treći s ovim imenom bio je jedan od Dišonovih sinova (Postanak 36, 28).

PROČITAJTE JOŠ: