najgori učenik razred
Foto: Facebook

Mlada učiteljica posvojila je svog neposlušnog učenika i njegovog mlađeg brata. Chelsea Haley radila je za neprofitnu organizaciju Teach for America, koja pruža potporu siromašnim školama. Počela je raditi 2013. kada je srela Jeromea Robinsona (12).

On je bio njezin najneposlušniji učenik s najviše problema, Robinson je bezbroj puta bio suspendiran s nastave zbog lošeg ponašanja, a svojim je neposluhom gotovo natjerao Haley da otkaz. Međutim, par se ubrzo zbližio, a mlada učiteljica postala je jedina osoba koja može umiriti učenika.

Na kraju njezinog dvogodišnjeg rada za organizaciju, iz Teach for America zamolili su učiteljicu da ostane za dobrobit Jeromea. Dječak i njegov mlađi brat Jace živjeli su u siromaštvu s bakom i djedom te biološkom majkom. Obitelj je bila u teškom očaju zbog smrti dvojice bliskih rođaka.

“Bila je to kombinacija tragedija i drugih socijalnih nedaća s kojima se suočavaju svi koji žive u siromaštvu”, kazala je Haley piše The Independent.

Jedne noći učiteljica je sanjala kako joj Bog poručuje da posvoji dječaka. Zaprepastilo ju je kada ju je Jerome već idućeg dana zamolio može li živjeti kod nje. Nakon što je upoznala njegovu obitelj, istu stvar ju je zamolila i Jeromeova majka, samo je ona govorila o oba dječaka. Učiteljica je to i napravila.

U prosincu 2015. postala je zakonska skrbnica dječacima. Otkako ova mlada obitelj živi zajedno Jerome nije niti jednom izbačen s nastave. “Nikad nisam mislila da ću postati samohrana majka u dobi od 24 godine, pogotovo dvojici dječaka od kojih je jedan moj 12-godišnji učenik, a drugi ima samo godinu i pol”, kazala je. Ponosna majka svako malo se pohvali sinovim školskim uspjehom, kaže da će jednog dana sigurno dobiti stipendiju za koledž ako tako nastavi.