Michio Kaku
Foto: Wikipedia

Može li znanost, za koju se dugo smatralo da je u suprotnosti s vjerom, stvarno dokazati da Bog postoji?

Poznata ličnost u znanstvenim krugovima nedavno je izjavila da je pronašla dokaz koji pokazuje da postoji više biće, te ga opisuje kao djelovanje sile „koja upravlja svime“.

Teoretski fizičar Michio Kaku, koji je poznat kao jedan od razvijača revolucionarne teorije struna, rekao je da se teoretske čestice poznate kao „primitivni polumjeri tahiona“mogu koristiti kao dokaz da Bog postoji.

Tahioni su hipotetske čestice za koje se vjeruje da se kreću brže od svjetlosti i navodno su sposobne „odlijepiti“ kozmičku tvar ili vakuum između čestica materije, te ih sve ostaviti bez utjecaja okolnog svemira.

Nakon provedenih ispitivanja na tim česticama, Kaku je donio vrlo zanimljiv zaključak: da ljudska bića, kao što je prikazano u filmovima, žive u „Matrixu“ (matrici).

„Zaključio sam da se nalazimo u svijetu kojeg čine pravila stvorena od strane inteligencije“, rekao je čuveni fizičar, kako navodi Geofilozofska udruga antropoloških i kulturoloških studija.

„Vjerujte mi, sve što danas nazivamo slučajnošću više neće imati smisla“, dodaje.

Kaku, profesor teoretske fizike na City College of New York, dalje kaže kako ovo samo može objasniti da Bog postoji.

„Jasno mi je da postojimo u planu kojim upravljaju pravila koja su stvorena, oblikovana od strane univerzalne inteligencije, a ne slučajno“, rekao je.

Čak je dao i zanimljivu tvrdnju: Bog je veoma zanimljiv matematičar. A i usporedio je način na koji Bog razmišlja s glazbom.

„Konačno rješenje je da bi Bog mogao biti matematičar“, rekao je Kaku u jednom videu na YouTubeu. „Vjerujemo da je Božji um kozmička glazba, glazba struna koja odjekuje kroz 11-dimenzionalni hipersvemir.“