Najstarija živuća osoba kaže da je vjera u Isusa Krista razlog zašto je toliko dugo poživio

Ako zaista želite znati tajnu dugog života, onda ju trebate čuti iz usta najstarijeg živućeg čovjeka – 112-godišnjeg Emilia Floresa Márqueza koji kaže da je razlog zašto je toliko dugo poživio vjera u Isusa Krista. 

Emilio Flores Márquez rođen je 8.8.1908. u Puerto Ricu te je vidio kako se svijet strašno puno mijenja i živio je za vrijeme mandata čak 21 američkog predsjednika. 

Bio je drugo od jedanaestero djece i desna ruka svojih roditelja te je pomogao odgojiti svoju braću i sestre dok je učio kako voditi farmu šećerne trske. Njegova obitelj nije imala mnogo, ali mu je dala sve što je trebao – dom pun ljubavi, vještine i vjeru u Krista. 

VIDI OVO: Što vjera u Isusa Krista traži i daje?

Najstariji čovjek na svijetu kaže da je Krist koji živi u njemu tajna dugog života

Roditelji su ga naučili kako da živi bogatim životom – ali ne materijalno bogatim, nego bogatim u Bogu. Emilio sada drži Guinessov rekord za najstariju živuću osobu te kaže da je tajna Krist koji živi u njemu! 

„Moj me je otac odgodio s ljubavi, voleći svakoga“, rekao je Emilio, „Uvijek nam je govorio da činimo dobro i da dijelimo sve s drugima. Osim toga, Krist živi u meni.“ 

Naučio je otpustiti negativne stvari iz svog života kao što su ogorčenost, ljutnja i zloća jer te stvari mogu otrovati osobu do srži. 

Emilio nam je zaista dao vrijedna zrnca mudrosti, a kao i on moramo se držati za riječ Božju i živjeti život bogat ljubavlju dok učimo živjeti za Krista.