Najvažnija osobina koju trebate tražiti u budućem mužu (pored ljubavi prema Isusu)

Postoji jedna vrlo važna osobina koju djevojka treba tražiti u budućem mužu (pored ljubavi prema Isusu). Mnoge djevojke će se sigurno složiti s autoricom.

Puno se govori o tome kakvoga muškarca žene trebaju imati za supruga. On mora biti snažan, ili mora biti dobar skrbnik. Neki gledaju na financijsku stabilnost, drugi pak laskavce. Mnoge žene priželjkuju romantičnog tipa koji kupuje cvijeće, planira piknike u parku, ili im uvijek otvara vrata.

Za mnoge ljude to je stvar kemije, a sjećam se privlačnosti koju sam osjetila kada sam gledala svoga supruga, prije nego smo se oženili, kako svira gitaru. Njegova duga kosa i uska građa zagolicali su moje srce, i dok sam bila zanesena ovim tinejdžerom i njegovim serenadama, nisam mogla ni sanjati što će biti potrebno na duge staze da postanemo muž i žena.

Prošli je tjedan našu obitelj zahvatio virus u želucu, no ne bilo koji. Ovo je bio strašan virus, kojeg opisati mogu samo riječi poput užasan i mučan, čak i tragičan. U stvari, tako me nešto nije pogodilo od 2. razreda srednje škole kada sam se otrovala morskom hranom. Bilo je užasno, i na kraju sam osjećala kako mi se noge grče dok sam trčala u kupaonu, s vrtoglavicom zbog koje sam se mučila hodati po sobi.

Sjećam se da sam u jednom trenutku ležala na podu nakon što sam iz želuca izbacila sve što se moglo. Bila sam previše iscrpljena da se vratim u krevet. Mutno se sjećam kako su se vrata kupaone otvorila, muž je ušao unutra, i pokupio kantu u koju sam povraćala dok sam ja sjedila na komodi.

„Oprat ću ovo. Nećeš nikada prestati povraćati ako osjetiš miris“, rekao je. Tada je otišao kako bi oprao moju kantu za povraćanje.

Kakav tip.

Jedan bitan detalj je taj da je i on bio bolestan. Zapravo, naša je cijela obitelj potpala pod utjecaj bolesti, a on je došao i pobrinuo se za mene. Bilo mu je mučno kao i meni, no došao je i pokupio moju povraćotinu bez premišljanja. Kakav nered.

Život je pun nereda

No, to je tako, znate? Život. Život je nered. Nered je kada pet ljudi povraća bez prestanka. Nered je kada jedan od vas izgubi posao. Nered je kada se troškovi nakupe, i ne možete platiti dugove. Nered je kada jedan od vaših roditelja premine, i nered je kada jedan od vas plače i žali i vrišti kako život nije fer. Svi smo to prošli.

Nered je kada se tajne saznaju, ili kada svađe nastanu. Nered je kada netko kaže nešto što ne misli, ili kada se zbog ponosa ne želi ispričati. Nered je kada pukne cijev od vodovoda, a još je gore kada su potrebni tjedni da se taj problem popravi. Nered je kada se smeće zaboravi, ili kada kosa začepi odvod. Nered je kada hormoni rade sto na sat, a i nered je pogotovo kada kažete nešto što apsolutno niste mislili.

To je stvar sa životom, on je pun nereda. Pravi život sadrži stvari poput jutarnjeg zadaha i prljavog posuđa kraj kreveta. Bolesna djeca, plaćanje kredita i prazna guma na kišni dan. Život je debljanje, starenje, i one nevjerojatne stvari koje se dogode vašem tijelu nakon poroda. Život je i biti premoren za seks, i shvaćanje da je tako i drugoj osobi. Život je i neslaganje oko odgoja djece, oko toga gdje jesti i čak što gledati na TV-u. Nekada je to zaboravljanje bitnih datuma, i opraštanje drugoj osobi kada se to njima dogodi.

Hoće li me voljeti bez obzira na sve?

Stoga, kada razmišljate s kakvom osobom želite provesti ostatak svoga života, možda i nije toliko važno koliko novca imaju u banci ili to što ćelave u 30-ima. Možda će ključno pitanje biti jednostavno poput: „hoće li on biti voljan čistiti moju bljuvotinu kada budem bolesna?“

Hoće li me voljeti unatoč neredu?

Hoće li me voljeti bez obzira na količinu nereda?

Hoće li me voljeti bez obzira na sve?

Kada odlučite svako svoje buđenje dijeliti s drugom osobom, to promijeni stvari. Tada vas vide bez šminke, s čupavom jutarnjom kosom, čak i slinu iz vaših otvorenih usta. Eventualno će morati i ući u kupaonu bez obzira na zatvorena vrata. Ako odlučite u miks ubaciti i djecu, tada ulazite u skroz drugu razinu nereda. Stalni tobogan nereda koji vas vozi amo-tamo dok vi pokušavate zadržati kontrolu.

Trebate željeti osobu koja nadopunjuje vaš kaos i koji se skupa s vama nosi s neredom. Želite partnera i prijatelja pri podnošenju svega što vam život baci. Jer, biti će mnogo toga. Dobri će geni biti korisni, a vještine odčepljivanja WC-a poželjni, no kada voda dođe do grla, htjet ćete suradnika, a ne samo ljepotana s debelim novčanikom. Htjet ćete pomoćnika, osobu na koju možete računati čak i kada vas svi ostave. Htjet ćete onoga koji vas jasno vidi i koji vas voli bez obzira na sve.

Htjet ćete tipa koji će vam prazniti kantu za povraćanje. Vjerujete mi.

Autorica: Brie Gowen; Prijevod: Ida R.; Izvor: Faithit.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!