Najvažnija stvar u ovom trenutku

Ovo je najvažnija stvar u ovom trenutku i o njoj treba razmisliti svatko tko ljubi Boga.

Kršćani širom svijeta imaju osjećaj da živimo u posljednjim danima. Gomilanje kriza, povećanje straha, znaci velikog potresanja – sve to je jasno čak i svjetovnim komentatorima. Za svakoga Isusovog sljedbenika pitanje ovoga trenutka jest: “Hoće li moja vjera podnijeti ono što dolazi?”

Vjerujem da je najvažnija stvar ovoga trenutka u vezi s onim što se zove “ustrajna vjera”. Jednostavno rečeno, hoće li vjera naroda Božjeg podnijeti strašno potresanje svega te dolazeće žarke kušnje i testiranja s kojima se nijedna ranija generacija nije suočila?

Isus je obećao: “Ali tko ustraje do konca, bit će spašen” (Mt 24,13). Kad je Krist to rekao, upravo je opisao strašna testiranja koja će doći na njegove učenike: lažni mesije, ratovi i glasine o ratovima, narod će se dizati protiv naroda, strašne promjene u naravnom svijetu, zemljotresi i epidemije, progonstvo i mučeništvo (vidi Mt 14,4-12). Kad stignu ti dani, rekao je Isus, “mnogi će doći pod mojim imenom … i mnoge će zavesti” (Mt 24,5).

Kakva će biti posljedica svega toga na Crkvu, na one koji se zovu njegovim imenom? Isus je jasno rekao: “Razmahat će se bezakonje i ljubav će kod mnogih ohladnjeti” (Mt 24,12).

Naša nacija već osjeća trzaje toga strašnog potresanja

Zajedno s mnogima drugim stražarima, vidim da najveće potresanje tek dolazi!
Ono čemu ćemo biti svjedoci na zemlji utjecat će na život svakog čovjeka. Međutim, za Crkvu Isusa Krista stvarni problem nije gospodarski kolaps. Niti tko predsjeda nad državom. Naprotiv, tu se jedino radi o ustrajnosti vjere.

PROČITAJTE: Ustrajna vjera koja pobjeđuje neprijateljeve laži

Doista, ovaj problem trebao bi biti prva stvar u glavi svih onih koji tvrde da služe Isusu. Pitam vas, imate li sada pouzdanje u Gospodina koje će ostati stajati i kad svijet ode u kaos? Ili ćete se pokolebati za vrijeme nevolje kad se na zemlji počnu događati strašne stvari o kojima je Isus govorio? Kad se to počne događati, hoće li vaša ljubav za Gospodina ustrajati? Ili će ohladnjeti, kao što je Isus predskazao da će se dogoditi mnogim vjernicima?

Ova pitanja postavljam ne da ikome sudim ili da prosuđujem nečije hodanje s Kristom. Pitam to samo zato što su to pitanja koja je Isus stavio pred sve koji će odlučiti slijediti ga.

Autor: David Wilkerson