NaslovnicaŽivotČetiri najvažnije riječi za oženjene muškarce

Četiri najvažnije riječi za oženjene muškarce

Biblija na više mjesta govori kako bi se muževi trebali odnositi prema suprugama. Ovo su četiri najvažnije riječi za oženjene muškarce.

Postoje četiri riječi koje uvelike mogu promijeniti vaš brak. U slučaju da se pitate koje su, sigurno nisu: “Dušo, molim te, oprosti!”, niti: “Uzmi moju kreditnu karticu.”

Četiri najvažnije riječi za oženjene muškarce

Četiri riječi koje će promijeniti vaš brak su: “Muževi, ljubite svoje žene.” A kako muževi trebaju ljubiti svoje žene? Kao što je Krist ljubio Crkvu. Apostol Pavao napisao je: “Muževi, ljubite svoje žene kao što je Krist ljubio Crkvu te sebe predao za nju” (Efežanima 5, 25). Nakon obraćanja suprugama u stihovima od 22. do 24., Pavao preusmjerava pozornost na muževe. Prvi i najvažniji prioritet pobožnog muža je voljeti svoju ženu. Muževa ljubav trebala bi uključivati ​​duboku, cjeloživotnu predanost i spremnost na bilo kakve žrtve potrebne za suprugu.

To je nekako uzvišena naredba, zar ne? No, Bog nikada ne bi tražio od nas da činimo nešto za što nam ne bi dao snage. Kada bi se svaki muž koncentrirao na ovu jedinu istinu, to bi doslovno promijenilo njegov brak.

Mnogi brakovi propadaju jer ljudi ne čine ono na što ih je Bog pozvao. Kako je Isus ljubio crkvu? Žrtveno. Isus je položio svoj život za nas. Služio je ljudima. Jednom je prilikom pao na koljena i oprao noge svojim učenicima, među kojima je bio i Juda Iškariotski.

Isus je bio sluga, a i mi trebamo služiti

“Tako i vi, muževi, obazrivo živite sa svojim ženama, kao sa slabijim spolom, te im iskazujte čast kao subaštinicima milosti Života da ne spriječite svojih molitava.” (1. Petrova 3, 7)

Muževima je zapovjeđeno da obazrivo žive sa svojim ženama, što znači da bi trebali težiti razumijevanju i upoznavanju svojih supruga. Svakom mužu njegova supruga treba biti prioritet, ne projekt.

Treba voljeti, ali mislim da je jedan od problema taj što svoje ideje o ljubavi dobivamo iz stvari poput filmova. Treba nam nešto puno bolje od toga. Trebamo Božju ljubav. Definitivno, najljepše poglavlje o ljubavi, 1. Korinćanima 13, govori nam što ljubav čini: “Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Ljubav nikad ne prestaje.”

Primijetite da nam ovo ne govori toliko puno što je ljubav. Ne čekajte osjećaje. Ne čekajte ljubavnu emociju. Samo radite stvari koje vole, i s vremenom će vas emocije sustići.

Volite svoju ženu: bez sebičnosti, bez rezerve i bez uvjeta. Volite je kao što je Krist volio Crkvu do smrti (vidi Ivan 13, 1). Volite je, tražite njezino najbolje dobro, žrtvujte se za njezinu dobrobit, dajte joj se svim srcem.

PROČITAJTE JOŠ: