stvari za koje majka treba moliti
Foto: Pexels

Ovo su najvažnije stvari za koje majka treba moliti kada su u pitanju njena djeca.

Za zaštitu djeteta

Prirodno, kada nismo sa svojom djecom, zabrinuti smo za njihovu dobrobit, zato bi dobra molitva trebala uključiti molbu za Božju zaštitu nad djetetom i da ih Bog sačuva od zla na mnogim mjestima i od stvari koje će raditi u školi, kao i na putu od kuće do škole i obrnuto. Sve majke koje poznajem već čine ovo!

Za djetetovog učitelja

Također, majka bi trebala moliti da dijete uči i raste u stvarima koje će mu biti potrebne i da moli da prihvate stvari koje su najbitnije, a koje im njihov učitelj pokušava objasniti i naglasiti. Također molite da učitelj pripomogne djetetovom učenju pokazujući mu mudrost i strpljenje koje im je potrebno, jer ponekad učionica i nije baš savršeno okruženje za učenje. Učitelji će uskoro imati puno posla. Zato se molite za učiteljevu snagu i dobrobit.

PROČITAJTE: Molitva za djecu: Najbolje molitve za zaštitu i blagoslov djece

Za djetetove prijatelje

Naravno, prijatelji mogu utjecati na nas, a djeca se ne razlikuju u tome. Molite se da se sprijatelje s onima koji ih neće voditi u nevolju. Na njih će najviše utjecati njihovi prijatelji, poslije roditelja. Upozoravajte ih unaprijed i pazite s kim se vaše dijete sprijateljuje, i recite im da ako ih njihovi prijatelji vode u nevolju, onda oni nisu njihovi prijatelji uopće.

Za djetetovo poštovanje

Molite se da dijete pokaže poštovanje za učitelje i administrativne radnike (direktore, savjetnike, zamjenike) dok je u školi, i da ne trača o njima niti govorio njima loše pred drugima. Pitajte ih kako bi se osjećali da netko o njima govori loše stvari. Podsjetite ih da tuđe riječi povrjeđuju, i da bi trebali poštivati ​​ljude koje imaju autoritet, ali također i svoje drugare učenike.

Za majku djeteta

Naravno, misleći na “djetetovu majku” mislim da bi se majka trebala moliti za sebe, zato što briga i njega djeteta najčešće pada na njihova leđa. Majka bi trebala biti djetetov prvi i najvažniji učitelj u ranim godinama. Ako ste majka, molite se da vam Bog da mudrost i razboritost o vašem djetetu, i da primijetite promjene u njihovom ponašanju, što bi trebalo pokazati da je nešto pogrešno. Najbolje za dijete da se majka moli za sebe jer ono što je dobro za nju, obično je dobro i za dijete.

PROČITAJTE: Kako spriječiti drsko i bezobrazno ponašanje svog djeteta? Ovi savjeti će vam pomoći!

Zaključak

Ako se možete sjetiti još nekih bitnih stvari, molim vas da ih svakako napišete u komentarima, tako da ih možemo dodati našim idejama o stvarima za koje se majke mogu moliti. Trebam pomoć za stvari oko kojih se možemo moliti. Danas je važnije nego ikada prije da se molimo za našu djecu i unučiće, a ovo uključuje i udomljenu djecu, jer su i oni naša djeca. Ne zaboravite ih.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithinthenews.com