NaslovnicaVijestiKršćanske vijestiTEHNOLOŠKO ČUDO: Uskoro se otvara najveći biblijski muzej na svijetu

TEHNOLOŠKO ČUDO: Uskoro se otvara najveći biblijski muzej na svijetu

Tehnološko čudo, Muzej Biblije od šest katova s dvanaest 3D projekcijskih dvorana povest će vas na put od samog “Postanka” kroz cijelu Bibliju pa do današnjeg vremena.

Iako je Muzej Biblije zasad jedno veliko gradilište od 430.000 četvornih metara, trebao bi se, prema najavama uprave muzeja otvoriti 17.11.2017. godine. Biblija i događaji iz nje su središte tehnološki najnaprednijeg muzeja na svijetu.

Posjetitelji muzeja će se koristiti uređajem dva puta većim od pametnog telefona, koji je njihov osobni vodič. tj navigacijski uređaj pomoću kojeg će doći do željenog mjesta posjeta, uređaj na kojem mogu vidjeti koliko bi vremenski trebali ostati na tom mjestu i tko je sve u vašoj grupi.

Taj uređaj će objasniti svaki display kojem posjetitelj pristupi; npr. replika Zvona Slobode koje je donirano muzeju, gdje će posjetitelji naučiti da Zvono nije samo simbol američke nezavisnosti, već je također vjerski simbol koji povezuje Ameriku s Bogom slobode.

Cilj Muzeja Biblije je da se ljudi uključe, tj. sudjeluju u Bibliji, za što osnivači smatraju da je zaista važno u današnje vrijeme. Posljednji kat muzeja će nadvisivati prekrasan zakrivljeni stakleni strop, gdje će biti restoran, kraj kojega će se nalaziti biblijski vrt prepun flore iz mnogih zemalja navedenih u Pismu.

Muzej će sadržavati scenski centar s 472 sjedala i kino s interaktivnim zidovima, gdje se posjetitelj uranja u zapanjujući virtualni svijet. Predivno je što se posjetitelj može naći kako porinje kroz duboko plavo more ili kako juri preko najviših vrhova.

3D projekcija zvuka, pokreta i slike će zadobiti potpunu pažnju posjetitelja, što će zaokružiti istraživanje jedne od najstarijih knjiga svih vremena, Biblije, u najvećem hi-tech, modernom muzeju na svijetu, piše Kršćanstvo danas.